Domov Pod Kavčí Skálou

26. 11. 2022

Domov Pod Kavčí Skálou

Sotva jsme se stačili nadechnout, po akcemi nadupaném podzimu přišel prosinec a spolu s ním předvánoční chystání a plný kalendář aktivit pro potěchu oka i srdce našich seniorů.

Listopad byl povedený měsíc. Úspěšně jsme se zúčastnili předvánoční výstavy u našeho zřizovatele, na Krajském úřadě Středočeského kraje. Náš výstavní stánek se pyšnil originálními výrobky z keramické dílny, kterou pro naše obyvatele 2 – 3× do měsíce pořádáme. Šikovné ruce našich klientů vyrobily moderní náramky z minerálů a napekly pečivo a cukroví. Letos jsme měli na stánku nabídku opravdu krásnou. Za měsíc listopad rádi vzpomínáme i na dušičkový večer, kdy jsme uspořádali v rámci mezigenerační spolupráce s MŠ Čtyřlístek Strašidláckou slavnost. Přišly děti i s rodiči v tematických maskách, naše obyvatelky celé dopoledne vařily kotel domácí dýňové polévky a paní učitelka ve školce s dětmi pekla koláče. Večer jsme se sešli v hojném počtu, děti v maskách zatančily našim seniorům tanec u stromu přátelství, zaběhaly si pod dohledem paní Kostlivé mezi paní Ducháčkovou a panem Dýňákem a společně jsme si pak všichni pochutnali na koláčkách a dýňové polévce.

I v prosinci nás čeká několik společných akcí nejen s mateřskou školkou, ale v rámci mezigenerační spolupráce plánujeme i Společný kreativní workshop na výrobu vánočních dekorací se studenty ze Střední školy řemesel v Kunicích, kteří k nám během roku chodí na praxi.

Jako každý rok se těšíme na Mikulášskou, kdy se parta nadšených zaměstnanců v maskách vydá mezi klienty s mikulášskou nadílkou. Dopoledne za námi dorazí, jako obvykle, Zajíčci ze Čtyřlístku. Těšíme se i na každotýdenní adventní posezení se svařáčkem či punčem a s vánočkou či cukrovím. S předvánočními tradičními aktivitami začínáme už 25. 11., těsně před první adventní nedělí, slavnostním rozsvícením stromečku v hlavní hale Domova.

Před Mikulášem ozdobíme a společně rozsvítíme i náš venkovní Strom přátelství, o který se staráme společně v rámci mezigeneračního setkávání. I letos se na Zajíčky a jejich rodiče moc těšíme.  Také společně s nimi a s říčanskými skauty vyčkáváme příjezdu Betlémského světla, abychom mohli našim klientům uspořádat slavnost Betlémského světla stejně jako loni a předloni. A to, že celý prosinec se ponese v duchu vánočního chystání, ani nemusíme zmiňovat. Budeme se scházet, zdobit, péct, vonět po celém domově a těšit se na Vánoce. A vám, milí říčanští i přespolní, přejeme také krásné svátky plné klidu, lidského tepla, vůní a pocitu sounáležitosti, radosti a lásky.

Petra Suchánková, zástupkyně ředitele

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena