Domov seniorů Marta

29. 12. 2022

Dne 1. 12. jsme přivítali v DS Marta paní Veroniku Musilovou, která je sociální pracovnicí v projektu „Zajíček na koni”. Tento projekt se zabývá pomocí dětem či lidem s nějakým handicapem se začleněním do „zdravé” společnosti. Mimo jiné se věnují i animoterapiím a paní Musilová nás oslovila s nabídkou, že by tuto terapii mohli udělat i u nás.

Díky této nabídce si naši klienti mohli zkusit rozčesat koňskou hřívu, pochovat si morčátko, králíčka nebo pejska. Také jsme se dozvěděli spousty nových informací o životě těchto zvířat. Návštěva trvala celé dopoledne a myslím, že byla velkým přínosem pro nás všechny, ale hlavně pro klienty. Moc děkujeme a těšíme se na další návštěvu. Také bychom rádi poděkovali paní Aničce Zouharové, která nás navštívila 4. 12. a připravila si pro naše klienty mikulášskou nadílku.

Letos poprvé nás navštívila děvčata ze skautského oddílu Jirny, dozvěděli jsme se spousty věcí

o skautech, naučili jsme se skautský pozdrav a také vázat uzly. Doufáme, že toto nebylo poslední setkání a my budeme mít opět možnost se naučit něco nového a zajímavého. Rádi bychom poděkovali panu Tomáši Smíškovi s rodinou za milý dar ve formě ovoce a dalších dobrot pro naše klienty. Poděkování patří také pacovským dětem, které klientům vyrobily krásné dárky. Velmi si vážíme všech darů a všem děkujeme!

Za Victorianna, s.r.o, Tereza Krátošková, sociální pracovnice

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena