Domov seniorů Pod Kavčí Skálou

24. 2. 2014

Domov seniorů Pod Kavčí Skálou patří od léta 2014 mezi kluby Senzačních seniorů /SENSEN/při Nadaci Charty 77 a Konto bariéry. Snažíme se naplno zapojovat do veřejného života a být i sami aktivní. Projektem „Druhý život dětské knihy“ chceme oslovit i ŘÍČAŇÁKY a není náhodou, že je právě BŘEZEN – Měsíc knihy.

 

Jde o pozoruhodnou akci, kdy na konci cesty je spokojenost o to jde přece všem. Dětská duše je stále zvídavá a plna očekávání, děti se rády pouští do světa fantazie. Ceny knížek jsou však pro některé děti a jejich rodiny nedostupné….. anebo když někdo zůstane na čas třeba v nemocničním prostředí – jak rád sáhne po nějakém rozptýlení a zavzpomíná na knižní hrdiny.

 

Věříme, že bude dost lidí, kteří pomohou – třeba i vám leží doma knížky pro děti a už třeba uplatnění nenacházejí.

 

Podívejte se, prosím, a přinášejte v průběhu celého měsíce března k nám do DS Pod Kavčí Skálou zachovalé dětské knihy – svůj „další“ život budou pak žít v nemocnicích, dětských centrech, v rodinách sociálně slabších – právě tam chceme knížky posílat.

 

 

Oslovili jsme školy ve zdejším regionu a také víme, že mladí lidé pomáhají rádi, spolupracujeme s Říčanskou farností i Charitou v Mukařově, s městem Říčany. Budeme se těšit a také vás informovat jak březnová akce uspěla a děkujeme za vaši ochotu.

 

S pozdravem Eva Kubínová – aktivizační DS

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena