DPS SENIOR Kavčí Skála

3. 7. 2015

Prázdninové vzpomínání z Kavčí Skály!

Krásné letní dny všem čtenářům Kurýra přejeme z našeho Domova seniorů. Rádi bychom zavzpomínali na týdny předešlé a také na to co jsme u nás prožili. Chceme se s vámi podělit o radost a snad se i trochu "pochlubit".

Velký dík za dlouholetou spolupráci patří říčanské MŠ Čtyřlístek s paní uč.Michaličkovou. Tato aktivita vyvrcholila naší nominací mateřské školky v CENĚ "D". Udílení této ceny má právě letos 15 let od svého vzniku a my jsme moc rádi, že touto formou můžeme školce poděkovat.

 CENA "D" je cena mecenášům, dobrodincům, sponzorům, lidem i skupinám, všem, kteří pomáhají druhým. Naše výtvarná práce se lety posílila o mnohá přátelství mezi dětmi a seniory a vzájemně se na sebe těšíme. V tomto roce bylo celkově v ČR 400 nominací, Domovů seniorů 49.
 Další Kavčí Skálou navrhovanou skupinou byl tým mladých hasičů z Modletic pod vedením pí. Škábové. Určitě stojí za pozornost. 

Nově vznikající skupinou mezigeneračních setkání jsou (po prázdninách) již "čtvrťáci" ze ZŠ U LESA paní uč. Lucie Hrbkové. Prozatím jsme podnikli setkání dvě - literární besedu na téma "Pohádka" a společné osazování truhlíků fuksiemi před naším DS. Děti jsou velmi milými společníky a zahradničení se ujaly s odhodláním. V září si chceme popovídat  jak dříve dnešní senioři trávili volný čas, jaké měli kamarády a co pro každého z nás přátelství vůbec znamená. Jsme rádi, že i vedení obou zařízení /ZŠ, DS/ oceňuje propojování generací. Však si tom senioři vyprávějí a čas vyplněný vzpomínáním uteče rychleji. Děti se zase něco nového mohou dozvědět a vidět, že stáří má i hezčí stránky.

A nejen že, vzpomínáme, ale jezdíme na výlety. V červnu jsme se vydali s Handicap Transport na Výstavu růží a květin do Lysé nad Labem., čeká nás Muzeum starých automobilů na Benešovsku a pak tradiční návštěva ZOO Praha. A nemohu nezmínit velmi pěkné sportovní odpoledne v DPS SENIOR , kde se závodilo, zpívalo i tancovalo a pohoda byla cítit v celé budově na Komenského náměstí. Zásluhu má paní ředitelka ing. Závodská s týmem zaměstnanců - díky. 
Další letní říčanskou akcí byl koncert Sboru E. Erlichové a ukázky tanečního umění děvčat od E. Broukalové. Koncert ZUŠ se konal dokonce na naší zahradě DS a "klobouk dolů" před všemi vystupujícími. Vždy nás mile překvapí. 

Tak hezké léto , přátelé, ve zdraví a spokojenosti a třeba zase někdy na viděnou u nás.

                                                                                             Eva Kubínová a obyvatelé DS

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena