Draci budou příští sezónu v Národní florbalové lize!

4. 5. 2024

Nevídaný úspěch zaznamenal tým A FBC Draci Říčany. Po velmi povedené základní části premiérové sezóny v divizi, kdy Draci ztratili ve 22 zápasech pouze 5 bodů, byli naši muži týmu A nasazeni přímo do semifinále divizního play off. V něm si poradili s pražskou Slavií poměrem 3–1 na zápasy. Slavie byla zároveň jediným týmem, který Draky porazil v rámci celých vyřazovacích bojů.

Ve finálové sérii se Draci utkali s týmem Orel Rtyně v Podkrkonoší. Na domácí půdě tělocvičny Gymnázia Říčany se říčanským hráčům podařilo vyhrát v atraktivních duelech nad soupeřem 10 : 5 a 6 : 2. Rozhodující finálové utkání čekalo Draky na půdě soupeře ve Rtyni. To byl nejvyrovnanější a nejtěžší zápas série, plný emocí a soubojů, ve kterém však říčanští přetlačili domácí hráče 7 : 5 a dovezli do Říčan po vítězství 3–0 na zápasy premiérovou účast v Národní florbalové lize (3. nejvyšší florbalová soutěž v ČR). Jedná se o obrovitý úspěch říčanského florbalu, protože Draci ještě před dvěma sezónami hráli regionální PH a SČ ligu mužů (6. nejvyšší florbalová soutěž v ČR).

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem našim fanouškům a sponzorům za průběh letošní sezóny. Byli jste nedílnou součástí našeho úspěchu a vaše podpora nás hnala vpřed. Z naší domácí haly se nám podařilo vytvořit nedobytnou pevnost a úžasnou atmosféru domácích zápasů jsme si chválili nejen my, ale i naši soupeři.

Těšíme se na vás příští sezónu v Národní lize, doufáme, že budeme rozdávat florbalovou radost a vy se nám za to odměníte skvělým fanděním!

 

Za klub FBC Draci Říčany Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena