Druhé místo v první lize

5. 5. 2024

Konec sezony družstev jsme mohli v klubu oslavit. Druhé místo v první lize s nejmladším družstvem 1. ligy je ohromný úspěch a také historický pro náš klub.

Družstva jsou osmičlenná a za družstvo se vystřídalo celkem 18 hráčů. I to je mimořádné, navíc ani jeden z náhradníků svoji partii neprohrál.

Družstvo jednoznačně táhlo duo Jáchymů. Jáchym Němec na první šachovnici i Jáchym Šmolík na druhé šachovnici získali každý 5,5 bodu. V dalším pořadí nastupovali: Jan Lajbl, Michal Novotný, Marek Karas, Marek Braun, Jan Štastný, Jana Fárová (Maříková), Jan Seidl, Jakub Ocelák, Stanislav Stárek, Petr Mach, Daniel Pražák, Le Anh Dung, Vojtěch Rut, Matouš Hlavina, Martin Novotný a Tomáš Bezděk.

Družstvo B v druhé lize skončilo na 3. místě. Celkem jsme do soutěží v sezoně 2023/24 postavili osm mužstev dospělých.

 

Akce pro veřejnost

Rád i bychom vás tímto pozvali na mimořádné akce, která je určena nejenom pro aktivní šachisty, ale také pro veřejnost.

V sobotu 13. května pořádáme turnaj v rapid šachu na peroně říčanského nádraží, před restaurací U Kamila Hraje se na devět kol tempem 2× 10 minut + bonifikace 5 vteřin na tah. Hraje se za každého počasí. Kapacita je omezená. Je nutná přihláška na e-mailu mariejirouskova@centrum.cz nebo na telefonu předsedy klubu: 603 569 813. Turnaj je zcela mimořádný svým místem a jistě by vás mohl zaujmout. Minimálně se můžete přijít podívat.

Váš první turnaj může být ve vážné partii v rámci 22. ročníku Poháru města Říčany v šachu. Hraje se od 29. června do 6. července. Tempo hry je 2× 90 minut + bonifikace 30 vteřin na tah. Podrobnosti najdete na adrese https://openricany.cz.

Součástí je i turnaj v bleskovém šachu, který se odehraje ve sváteční pátek 6. července. Hraje se tempem 2× 3 minuty + bonifikace 2 vteřiny na tah.

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena