DS Tyl Říčany

1. 1. 2020

Divadelní podzim Jiřího Šatopleta

23. ročník říčanského festivalu amatérského divadla „Divadelní podzim Jiřího Šatopleta“ je úspěšně za námi. Proběhl od 31. 10. 2019 do 28. 11. 2019 a opět jsme měli možnost vidět skvělá představení amatérských divadelních souborů ze středních Čech. Říčanský divadelní spolek Tyl tak pokračuje v tradici těchto festivalů, pojmenovaných po dlouholetém vedoucím tohoto spolku.

V rámci celé přehlídky jste mohli navštívit celkem sedm představení včetně dvou pohádek (Za pohádkou kolem světa - Divadlo Radar/Bylo, nebylo, Praha; Alenčiny rošády -  DS Dipona Louňovice). Festival zahájil soubor Divadýlko na dlani z Mladé Boleslavi. Přivezl nám komedii „VÁVRA, aneb Všechno co jste chtěli vědět o Maryše a báli jste se Mrštíků zeptat“. Soubor Rádobydivadlo Klapý nám předvedl své pojetí dramatu Maxima Gorkého „Vassa“. Další večerní představení patřilo divadelnímu souboru Jiřího Voskovce ze Sázavy a zdařilému provedení hry Pavla Kohouta „Hašler…“ Předposlední čtvrteční večer k nám zavítal soubor V.A.D. Kladno a jejich legendární „Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka“.

A jak je dobrým zvykem, celý festival vyvrcholil premiérou našeho domovského souboru DS Tyl Říčany. A tentokrát to byla zároveň i česká premiéra. Hořká komedie „Neběhej s nůžkama v ruce“ současného amerického dramatika Michaela McKeevera. V režii Karla Purkara jsme měli možnost vidět výjimečnou komedii se skvěle vykreslenými postavami, v níž ale nejde zdaleka jen o zábavu. Hra pojednává o podstatných věcech v lidském životě, o lásce, o smrti a o smyslu života.

Pokud jste nestihli navštívit premiéru, přijďte se podívat již v lednu 2020 na první reprízu. Hrajeme pro vás 30. 1. od 19.30 hod. v KC Labuť.

Děkujeme našim divákům za skvělou atmosféru, děkujeme všem našim podporovatelům a sponzorům včetně města Říčany. A příští podzim se na vás opět budeme těšit!

Martin Víšek, DS Tyl Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena