E-aukce pro domácnosti i podnikatele se uskuteční na konci července

1. 7. 2013

Do konce června se mohli přihlásit občané města do dalšího kola elektronické aukce. Nově měli možnost se zapojit také podnikatelé. E-aukce pro domácnosti i podnikatele se uskuteční na konci července. V e-aukci pro dodávku energií se 30. května 2013 podařilo sdružit už 1044 domácností z 24 měst a obcí napříč celou Českou republikou v celkovém objemu přes 36 milionů korun.

Aukce pro říčanské občany i podnikatele, kteří přinesli podklady v průběhu června, se uskuteční na konci července. Začátkem srpna budou občany kontaktovat zástupci společnosti eCENTRE se sdělením konkrétního výsledku. Smlouvy s vítězným dodavatelem pak budou připravené na konci srpna a poté se občanům předají na kontaktním místě v informačním centru, případně dle individuální dohody se zástupcem společnosti eCENTRE.

 

Podle starosty města Vladimíra Kořena /Klidné město/ může e-aukce pomoci menším živnostníkům a místním firmám k výraznému ušetření nákladů, snížení nezaměstnanosti a celkově rozvoji města. „Podnikatelé mají šanci touto formou ušetřit i 15 až 25 % na energiích, a to i v případě, že už mají dost zajímavé ceny,“ potvrdila Alice Mazurková z eCENTRE.

 

Říčanští si v e-aukci mohou vysoutěžit také levnější volání. Elektronická aukce na mobilní volání a mobilní internet by se měla uskutečnit ještě na podzim tohoto roku.  

Úspory domácností v celé ČR

 

Už přes 2000 domácností se již zapojilo do elektronické aukce na levnější energie. Většina z nich ušetří více než 15 % z původních nákladů. Projekt, který odstartoval v prosinci loňského roku v Říčanech a má za sebou už první obrovské úspěchy, každým dnem zaznamenává nesmírný zájem ze strany občanů. Do březnové e-aukce pro říčanské domácnosti se podařilo sdružit přes 500 domácností, pro občany městské části Prahy 6 i dalších přidružených domácností napříč ČR se už jednalo o více než 600 domácností. V květnové aukci už to bylo 1000 domácností.

„Do červnové aukce už zpracováváme přes 5000 smluv, což odpovídá přibližně 3000 domácnostem. A občané Říčan, kteří se zapojili do vůbec první hromadné aukce v republice, byli skutečně průkopníky této služby,“ uvedl Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE.

Adéla Michalová

tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena