EKOCENTRUM

28. 6. 2019

11 528 zelených kilometrů v Říčanech a okolí!; Kosíme orchidejovou louku

11 528 zelených kilometrů v Říčanech a okolí!

Kampaň Zelené kilometry v Říčanech připravilo Ekocentrum Říčany ve spolupráci s Muzeem Říčany, městem Říčany, Cestou integrace a MAP rozvoje vzdělávání v ORP Říčany.

O co šlo? Děti ze škol získávaly body za každou absolvovanou cestu do školy bez auta. 11 528 km během 10 květnových školních dní - tolik cest do školy a ze školy zvládli říčanští školáci po svých, na kolech, koloběžkách, skateboardech, autobusem nebo vlakem.

Letos se do výzvy Zelené kilometry zapojilo celkem 891 dětí z 39 tříd, z pěti škol.

Vítězné třídy (6. A, 6. C a 7. C z 1. ZŠ Říčany) získaly odměny už na Den dětí - volné lístky na výstavu Léto pod hvězdami v Muzeu Říčany, do kina na Fialce, čelovky od MAP Říčany a další dárky od Cesty integrace. Sponzorům děkujeme a týmům gratulujeme! Uznání patří všem třídám, které se zapojily, a také jejich učitelům a rodičům, kteří děti v Zelených kilometrech podporovali.

A teď výzva pro dospělé - zvládnete to, co děti? Aspoň 10 pracovních dní bez auta? Nechte auto doma a všem nám tu bude líp. Méně hluku, prachu, stresu, nebezpečných situací i fotochemického smogu. Projděte se pěšky nebo oprašte kolo ze sklepa, budete mít styl.

Kateřina Čiháková

 

Kosíme orchidejovou louku

Chcete se k nám přidat a pomoci s hrabáním posekané orchidejové louky? Máte čas ve čtvrtek 18. července?  Budeme rádi za každou pomocnou ruku. Kontaktujte nás na e-mailu eko.ricany@post.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena