EKOCENTRUM ŘÍČANY

29. 5. 2015

- Soutěž Těžíme Hliník z našich domácností zná již své vítěze - Letní škola pro pedagogy: Terénní přírodopis

 

Soutěž Těžíme Hliník z našich domácností zná již své vítěze

Hliník v Říčanech sbírají děti, jejich rodiče a dokonce i rodičů rodiče. Leckde je zapojeno i celé další příbuzenstvo a díky tomu se nám všem daří vytřídit mnoho odpadu, který odevzdáme do sběrny k recyklaci.

Ale abych Vás déle nenapínala. Absolutním říčanským vítězem je kmen Bobrů, kteří sesbírali 2,63 kg na osobu. Ale jelikož má kmen bobrů vlastní soutěžní kategorii, tak máme ještě dalšího vítěze, tentokrát ze škol. Tím je 2. ZŠ Říčany z Bezručovy ulice, kde se povedlo sesbírat 0,87kg na osobu. Ve velmi těsném závěsu je 1. ZŠ Říčany z Masarykova náměstí, kde sesbírali 0,86 kg na žáka. Ze školek se nejlépe umístila III. MŠ Říčany, školka od Slunečních hodin s 0,64 kg na žáka.

Děkujeme všem zapojeným školám a školkám a hlavně pedagogům, kteří již několik let věnují nemalé úsilí při sbírání a třídění.

Veřejnost odevzdala dohromady 120 kg hliníku, za což každému patří velký dík.

 

Alžběta Macková

 

 

Letní škola pro pedagogy: Terénní přírodopis

 

na Říčanské hájovně, sobota 18. a neděle 19. července 2015

 

Seznámíte se s přírodou v okolí Říčan, se zásadami správného odchytu a bezpečné manipulace s živočichy. Budeme poznávat a kroužkovat ptáky, pozorovat a odchytávat motýly i drobné savce, mikroskopovat rostliny i plankton. Akce se můžete účastnit i s dětmi.

Letní školu připravilo Ekocentrum Říčany ve spolupráci s Muzeem Říčany. Akci finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

 

Cena kurzu je 200 Kč (pouze program)

 

Přihlášky a dotazy směřujte na: Edita Ježková, edita.jezkova@muzeum.ricany.cz, 605 169 533

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena