EKOCENTRUM ŘÍČANY

3. 7. 2015

- Zlatý list poprvé v Říčanech - Sběr hliníku je pro tento školní rok definitivně uzavřen

Zlatý list poprvé v Říčanech

 

Předposlední květnový víkend se uskutečnilo krajské kolo tradiční přírodovědné soutěže Zlatý list, tentokrát poprvé pořádané Ekocentrem Říčany. Na říčanskou hájovnu se sjelo celkem 12 družstev reprezentujících různé školy, kluby i oddíly z celého kraje. Soutěžící nejen prošli soutěžní stezku, ale užili si také bohatý doprovodný program a seznámili se s podobnými kolektivy z jiných koutů Středních Čech.

Soutěžícím se věnovalo 10 odborníků v různých oblastech biologie i věd o neživé přírodě nejen v rámci soutěže, ale i po ní. Kromě drobných sportovních a výtvarných aktivit se soutěžící i jejich doprovod mohl zapojit do lovu drobných savců a jejich ukázek, naučit se (nebo si osvěžit) poznávání našich stromů a keřů, zahrát si některou z ekologických her nebo se inspirovat činností ostatních oddílů zaměřenou na pomoc přírodě. Přesto hlavní částí programu byla soutěž.

Na prvních místech v obou kategoriích se umístila družstva z Gymnázia Kladno, která právě teď v době uzávěrky soutěží na kole národním v Náměšti nad Oslavou, gratulujeme. A děkujeme také našemu říčanskému družstvu Viry z přírodovědného kroužku Ekocentra za vzornou reprezentaci. Už se těšíme na 44. ročník, tentokrát do Hostivic. Ten další, výroční, se snad vrátí zase k nám do Říčan.

                                                                                                          Marie Smyčková

 

Sběr hliníku je pro tento školní rok definitivně uzavřen

 

Omlouváme se ZŠ Nerudova, že v červnovém Kurýru došlo nedopatřením k chybě při vyhlášení výsledků mezi říčanskými školami. V ZŠ Nerudova se podařilo nastřádat 1,2 kg na žáka a tím se v našem městě dostávají suverénně na první místo v porovnání s ostatními školami a školkami.

Díky soutěži, do které se tento školní rok zapojilo na 50 subjektů, se podařilo předat k recyklaci více než 6 tun hliníku. Děkujeme všem za spolupráci.

Nyní už nám prosím hliník nenoste, nemáme ho kde skladovat, ale v novém školním roce bude opět možnost hliník odevzdat. O průběhu budete včas informováni prostřednictvím Říčanského Kurýra a na stránkách Ekocentra Říčany.

                                                                                                      Alžběta Macková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena