Ekocentrum Říčany

1. 7. 2013

Úspěch členů přírodovědného kroužku a záchrana handicapovaných živočichů

Úspěch členů přírodovědného kroužku

Družstvo dětí z přírodovědného kroužku se umístilo na 2. místě v krajském kole soutěže Zlatý list.

Tuto přírodovědně- ekologickou soutěž organizuje Český svaz ochránců přírody a tentokrát proběhla v Pražské botanické zahradě v Tróji. Říčanský kroužek reprezentovali Czech Sangsohfah, Jakub Schejbal, Jiří Papoušek a Pavel Bezděk. Noví zájemci o přírodovědný kroužek se mohou začátkem září hlásit na příští školní rok. Ve spolupráci s Muzeem Říčany nabízíme kroužky během celého týdne pro všechny věkové kategorie.

Během prázdnin a v září budeme pokračovat v průzkumu kvality vody v říčanských rybnících, díky přenosnému mikroskopu zakoupenému z grantu MŽP. Výsledky našich výzkumů zveřejníme například během Indiánského loučení s létem u rybníku Jureček.

 

Záchrana handicapovaných živočichů

Ekocentrum Říčany funguje během celého roku jako odběrná stanice Záchranné stanice pro živočichy ČSOP Vlašim. Občané Říčan a okolí mohou přinést nalezené živočichy, o které se po nezbytnou dobu postaráme a poté je předáváme do péče záchranné stanici. V letošním roce to byla nejčastěji mláďata ptáků nebo zranění dospělí ptáci. Na podzim nám přinášíte nejvíce nevyspělé ježky, kteří by bez péče nepřezimovali. Setkáte-li se se zvířetem, které potřebuje lidskou pomoc, kontaktujte nás v našem sídle v Muzeu Říčany na telefonu 323 603 161.

Edita Ježková

Foto: Archiv Ekocentra Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena