Etický kodex pro uveřejnění článků v Kurýru

2. 3. 2018

Vážení čtenáři, začalo se stávat, že se někteří z vás dožadují vydání textů, s nimiž se co do obsahu jako zástupci redakční rady a vydavatele nemůžeme shodnout. Rádi bychom proto pravidla pro uveřejnění článků v Kurýru, která se týkala především rozsahu, termínů a garantovaného prostoru pro jednotlivé subjekty, specifikovali a upřesnili i v dalším kontextu.

Všechny texty, a to i texty reklamní, tedy placené, které budou v Kurýru uveřejněny, musejí být napsány v souladu se Zákonem č. 46/2000 Sb. (tiskový zákon), Zákonem č. 40/1995 Sb. (zákon o regulaci reklamy) a současně nesmí být v rozporu s dobrými mravy, být nenávistné, pomlouvačné, rasistické a podobně. Texty či obrázky, které budou v jakémkoliv bodě odporovat výše uvedenému, vydány nebudou.

Není rovněž možné, aby Kurýr stále opakovaně vydával příspěvky na jedno téma, které již bylo mnohokrát zodpovězeno. V takovém případě budou – jak již bylo uvedeno v dříve vydaných pravidlech pro uveřejňování – vydány pouze v elektronické verzi Kurýru na webu www.kuryr-ricany.cz.

Redakční rada

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena