Extra Mile, jazyková agentura

29. 8. 2021

Proč musíme umět anglicky?

Zní to jako banální otázka, a pokud si ji člověk položí, odpověď na ni nehledá dlouho – kvůli dovolené, kvůli seriálům na Netflixu, kvůli tomu, že všichni kolem mě anglicky umí a já se cítím trapně...

To všechno jsou jistě pádné důvody. Jestliže se ale na tuto otázku zeptáte u nás v agentuře, dostanete odpověď s poněkud širší perspektivou. Umět anglicky je pro nás, jako pro národ, absolutně zásadní. Jsme malá země s krásným, ale komplikovaným jazykem, který se kvůli deseti miliónům obyvatel bohužel nikdo učit nebude. Přece jen, sedm pádů a „ř“, to po nikom ani nemůžeme chtít.

Naše země má lokaci, kterou by nám mohla leckterá velmoc závidět. Ležíme v srdci Evropy a vždy jsme byli důležitou obchodní křižovatkou našeho kontinentu. Máme tedy velký potenciál zaujmout klíčovou pozici ve světě. Jak to ale udělat, když nám svět nerozumí? Dlouho jsme byli západu zavřeni, a přitom toho máme tolik, co nabídnout, chybí jen jeden krůček – společný jazyk.

Není přehnané tvrdit, že angličtina spojuje lidi po celém světě. V Extra Mile každý den vidíme, jak angličtina mění našim studentům život, poznávají novou kulturu, připravují se na univerzitu v zahraničí, dostanou lepší práci, získají sebevědomí, konečně si popovídají s Georgem, který se přiženil do rodiny, jak se říká v angličtině – the sky is the limit.

Já vím, babylonští nám s tím tenkrát pěkně zamíchali, ale hlavu vzhůru, věděli jste, že k efektivní komunikaci v angličtině stačí tři tisíce slov? To není tolik, a pokud s tím budete potřebovat pomoct, můžete se obrátit na nás. V říčanském obchodním domě Mestek už pátým rokem nabízíme individuální lekce s kvalifikovanými lektory z anglicky mluvících zemí a rádi vám pomůžeme otevřít dveře do světa.

Karolína Koller, BA (Hons.)

ředitelka jazykové agentury
Extra Mile

www.extra-mile.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena