FBC Draci Říčany

2. 2. 2020

Turnaj PFC a regionální výběry

První lednový víkend patřil již tradičně v Praze florbalistům, konal se 4. ročník mezinárodního florbalového turnaje Prague Floorball Cup. V letošním roce se ho zúčastnilo 249 týmů a nechyběla ani čtyři naše družstva: dorost (B03), starší žáci (B05), mladší žáci (B07) a PFC mini (2010 mladší). Úroveň turnaje byla zase o něco vyšší než minulý rok, ale Draci se ve velké konkurenci neztratili.

Družstvo dorostu ve skupině předvedlo skvělé výkony, připsalo si dvě výhry, jednu remízu a jednu prohru. Z druhého místa postoupili kluci rovnou do čtvrtfinále A-playoff. Zde narazili na pozdějšího vítěze, silný tým z Vítkovic, na který nestačili. I přes prohru 1:6 ale dokázali se soupeřem držet krok.

Družstvo starších žáků ve skupině dvakrát vyhrálo a jednou prohrálo. Druhé místo ve skupině jim zajistilo účast v A-playoff. Hned v prvním zápase narazili na Florbal Chodov. I když Draci se trochu obávali, že je to jejich poslední zápas, vrhli se do hry s obrovským nasazením, soupeře udolali 4:1 a postoupili do čtvrtfinále. Zde narazili na Bučis Praha, sehráli vyrovnaný zápas, ale těsně prohráli 1:2.

Mladší žáci po jedné výhře a dvou prohrách skončili ve skupině třetí. Tento výsledek je poslal do B-playoff, kde nejprve s přehledem porazili slovenské družstvo Snipers 8:0, pak už ale nestačili na soupeře z Lovosic a skončili ve čtvrtfinále.

Naši nejmladší čtyřmi výhrami ovládli svou skupinu a postoupili do boje o 1. - 4. místo. Bojovali statečně. V posledním zápase, kdy se rozhodovalo o třetím místě, jim štěstí nepřálo a remíza stačila „jen” na 4. místo. Kluci byli sice zklamaní, ale rodiče i trenéři na ně byli neskutečně pyšní.

Co říci závěrem? Asi jen to, že jsme na naše hráče hrdí, protože dokážou obstát proti týmům nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Všechna družstva předvedla skvělý týmový výkon a věříme, že si každý zúčastněný Drak turnaj maximálně užil.

Hned o následujícím víkendu se konaly finálové turnaje regionálních výběrů. V kategorii dorostu byli vybráni do týmu Středočeského kraje hned tři Draci: Ondra Kubeš, Víťa Špok a Kuba Vykouk. Středočeský kraj nedal šanci ani jednomu soupeři, ve finále porazil Moravskoslezský kraj 7:1 a turnaj výběrů vyhrál.

V kategorii starších žáků jsme měli zástupce jednoho: Kiliána Smetánku. I tady Středočeský kraj předvedl pěkný výkon a skončil na 3. místě, když v zápase o 3. místo porazil Liberecký kraj 4:3.

Děkujeme Drakům za skvělou reprezentaci.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena