FBC Draci Říčany

1. 10. 2021

Jízda mužského týmu v Poháru nekončí

Říčanští muži se i letos přihlásili do Poháru Českého florbalu a letní přípravu tedy odstartovali na začátku srpna. Týdny florbalové dřiny se jim vyplatily. V prvním kole na domácí půdě v Kostelci nad Černými lesy se Drakům podařilo hrát vyrovnané zápasy s týmy z celostátních soutěží. Jeden divizní tým byl poražen, s druhým Draci remizovali. To je velký úspěch, protože říčanští hrají krajskou soutěž pro Prahu a Středočeský kraj. Druhý hrací den bohužel Draci dvakrát klopýtli, ale i přesto skončili na slušném 3. místě. Ve 2. kole poháru hráli muži proti dalšímu diviznímu týmu. Tím byl klub Floorball Falcon ze Staré Boleslavi. Celý zápas byl v nervózním tempu, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Do 3. třetiny se tedy šlo za stavu 1:1. Ve 3. třetině si Draci seřídili mířidla a došli si pro výhru 5:2. Třetí kolo poháru odehráli říčanští znovu s týmem z celostátní soutěže, tentokrát s klubem FBK Jičín. Byl to od prvních minut nervy drásající zápas, plný gólů, vyloučení a krásných florbalových akcí z obou stran. Draci se s Jičínem neustále přetahovali o vedení, vyrovnávací gól na 7:7 padl z říčanských holí přibližně minutu před koncem utkání. Zápas šel poté do prodloužení, které rozhodl junior Jakub Vykouk. Pro říčanské hráče se jedná o historický úspěch, jsou poprvé ve 4. kole Poháru Českého florbalu. V něm se 28. 9. utkají s týmem Orka Čelákovice, který působí v celostátní Národní lize (3. nejvyšší soutěž). Věříme, že se mužskému týmu bude dařit i v dlouhodobé soutěži a do budoucna doufáme také v diváckou podporu. Pro informace o domácích zápasech stačí sledovat naše sociální sítě a webové stránky.

 

Mladší žáci vyjeli do Plzně

Naši mladší žáci se letos vydali na začátku září na turnaj Gorila do Plzně. Díky době strávené společně na místním internátu se hráči a trenéři lépe poznali a upevnili týmového ducha. V sobotu se odehrála skupinová utkání. V nich kluci dvakrát vyhráli a dvakrát smolně podlehli soupeři. V neděli se hrálo play-off, kde Draci porazili v osmifinále Karlovy Vary, ale poté bohužel podlehli ve čtvrtfinále týmu Wizards Praha, který si došel pro celkové třetí místo. V turnaji ukázali mladší žáci krásnou týmovou hru a prověřili své florbalové schopnosti. Děkujeme také fanouškům, kteří je dorazili podpořit.

 

Nábor nováčků pokračuje

Během září jsme pořádali otevřené tréninky pro zájemce o florbal v našem klubu. Pokud jste je nestihli, tak se nic neděje. Nábor pokračuje dále, pro další informace stačí sledovat naše webové stránky www.fbcricany.cz. Zde budou vypsány informace k náboru, nebo můžete kontaktovat trenéra příslušné kategorie.

Za klub FBC Draci Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena