FBC Draci Říčany

26. 10. 2021

Draci vlétli do nové sezony

Florbalové sezóna se již naplno rozjela a říčanští hráči jsou její nedílnou součástí. Draci byli zatím úspěšní ve všech kategoriích, od nejmenších v přípravce až po muže.

První zápasy odehráli přípravkáři, kteří se nezalekli soupeřů a při své premiéře v soutěži na domácí půdě v hale Na Fialce předvedli parádní výkony a vybojovali dvě výhry. Družstvo elévů odehrálo ve své kategorii dobré zápasy a kluci předvedli hezké florbalové kombinace.

Mladší žáci vlétli do soutěže jako uragán a první turnaj naprosto ovládli. V osmi zápasech se jim podařilo nastřílet 68 gólů a inkasovat pouze devět. Suverénně tedy postoupili do vyššího koše. Dařilo se i druhému týmu mladších žáků, který také postoupil do vyššího koše.

Starší žáci prošli obměnou a zatím se společně sehrávají. První turnaj se jim úplně nevydařil, ale předvedli kvalitní výkony a potenciál do dalších zápasů je velký. Rezervní tým starších žáků odehrál vyrovnané zápasy v domácím prostředí Na Fialce a vybojoval dvě vítězství.

Dorostenci společně s juniory naprosto dominují svým soutěžím. Dračí dorostenci kralovali prvnímu turnaji, který zvládli odehrát bez inkasované branky. Prvnímu soupeři nadělili 23 gólů, druhému 6 a zatím jsou na špičce druhé dorostenecké ligy. Pozadu nezůstali ani junioři. Ti mají odehrané již dvě kola, zatím neprohráli, v posledním zápase nadělili týmu z Kralup 22 gólů a vládnou tabulce druhé juniorské ligy.

Mužský tým bohužel nestačil ve 4. kole poháru Českého florbalu na tým Orka Čelákovice. Říčanští ale neztratili elán, ve dvou ligových kolech vyhráli všechny zápasy a nachází se na děleném prvním místě své soutěže. Mužská rezerva TTB má za sebou odehraná dvě kola. V nich se jim podařilo zvítězit ve třech zápasech ze čtyř a v týmu panuje s těmito výsledky naprostá spokojenost.

Domácí zápasy

Rádi bychom vás pozvali na domácí zápasy Dračích juniorů, které se budou hrát 13. 11. v hale v Kostelci nad Černými lesy. Přijďte a budete svědky parádní jízdy juniorského týmu. Týden na to se můžete přijít podívat také na mladé talenty z řad dorostenců. Ti budou hrát 20. 11, také v Kostelci nad Černými lesy. Tyto zápasy říčanských hráčů budou jistě plné napínavých momentů a parádních florbalových akcí. Budeme se těšit na diváckou podporu. Pro informace o časech zápasů sledujte webové stránky www.florbaldraci.cz, nebo klubové sociální sítě.

Nábor

Stále hledáme nové spoluhráče a spoluhráčky, především ročník 2013 a mladší. Informace o trénincích a věkovém rozdělení najdete na klubových stránkách.

 

Za klub FBC Draci Říčany Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena