FBC Draci Říčany

1. 5. 2022

Dračí dorostenci jsou fináloví, mužská rezerva hlásí postup

Uplynulý měsíc přinesl Drakům spoustu sportovní radosti. Soutěže pod hlavičkou Českého florbalu vrcholí a dochází tedy na lámání chleba. Týmy všech našich kategorií se pohybují v horních příčkách tabulek. V tuto chvíli je však potřeba vyzdvihnout výkon dorosteneckého týmu, který se probojoval do finále 2. ligy dorostenců a mužské rezervy TTB, ta si zajistila postup do vyšší soutěže.

V 2. lize dorostenců bylo přibližně od půlky podzimu rozhodnuto, jak bude vypadat tabulka po ukončení základní části. Liga byla  výkonnostně velmi nevyrovnaná a Dračí dorostenci měli prakticky jednoho soupeře, který se jim mohl rovnat. Tým Tatranu B sice Draci v prvním zápase přetlačili po nájezdech, ale v dalších dvou zápasech mu již bohužel podlehli. Když k tomu přičteme dvě škobrtnutí s týmem Předvýběr.cz Mladá Boleslav, tak se to vše rovná konečnému druhému místu po základní části. Tím si však říčanští borci zajistili účast v play-off 2. dorostenecké ligy, kde se utkali s druhým nejlepším týmem z druhé skupiny dorostenecké ligy.

V semifinále sehráli Draci dvojzápas s týmem Floorball Club Falcon, který pro ně byl novým a neznámým soupeřem. Říčanští navíc šli do semifinále v oslabené sestavě, bez zraněné brankářské jedničky Ondry Kukola. Kluci se však semkli a v prvním semifinále předvedli divácky atraktivní florbal a porazili soupeře poměrem 7:3. Druhý zápas byl spíše podívanou pro fanoušky defenzivního florbalu, skóre bylo dlouho vyrovnané. Do finále však postupoval tým s lepším součtem, takže pro uživení naděje na postup musel Falcon vyhrát alespoň o čtyři branky. To se jim naštěstí nepodařilo a říčanští dorostenci tak mohli slavit postup do finále 2. ligy dorostenců. V něm se utkají s vítězem druhého semifinále, kterým je tým T.B.C Králův Dvůr. Držíme klukům palce a věříme, že přivezou do Říčan zlato.

Mužská rezerva šla do letošní sezóny s cílem držet klidný střed tabulky. Draci začali sezónu rozpačitě, výraznou prohrou s hlavním rivalem o čelo tabulky, týmem Mobydick Praha. Poté ale nastala jízda, kterou pravděpodobně nikdo neočekával. Říčanští borci se hladce probojovali do čela tabulky, porazili v odvetě Mobydick a za celou sezónu zaznamenali pouze dvě porážky a v 18 utkáních zvítězili. S výrazným náskokem se umístili na prvním místě PH+SČ soutěže mužů a příští rok budou předvádět své florbalové umění ve vyšší soutěži.

Den florbalu

Rádi bychom pozvali všechny příznivce říčanských Draků na tradiční Den florbalu. Ten se bude konat 18. června 2022 na venkovním hřišti na Pacově. Přijďte si zkusit florbal a seznamte se s aktivitami našeho klubu. Můžete se těšit na florbalové soutěže, miniturnaje a další aktivity. Více informací se objeví na našich webových stránkách fbcricany.cz, facebooku a instagramu.

 

Za klub FBC Draci Říčany Tomáš Tichý

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena