FBC Draci Říčany

7. 7. 2022

Veleúspěšná sezóna pro Draky

Po dvouleté pauze jsme se konečně dočkali kompletní florbalové sezóny. A bylo znát, že se na ni Draci hodně těšili. Všechny kategorie se skvěle připravily a my se díky tomu můžeme pochlubit skvělými úspěchy od mládeže až po seniorské kategorie.

Mládež

Všechna mládežnická družstva hrající košové soutěže se pohybovala ve společnosti nejlepších týmů regionu Praha a Střední Čechy a za sezónu se neuvěřitelně posunula.

„Pravá sezóna začíná až v play-off.“ Tímto rčením se zřejmě řídil dorostenecký tým, který v základní části několikrát klopýtl a skončil na druhém místě. Ve vyřazovacích bojích však Draci zařadili na vyšší rychlostní stupeň a skončili zlatí v 2. dorostenecké lize.

Junioři měli ve své lize tvrdou konkurenci a po základní části skončili na třetím místě. Semifinálové zápasy pohodově zvládli, ale bohužel jim soupeř vystavil stopku ve finále, ale i tak z toho bylo krásné stříbro. Dračí junioři si poté spravili chuť na turnaji Nisa Open v Liberci, který naprosto ovládli a přivezli do Říčan zlaté medaile.

Muži

Dvojitý postup může těšit říčanské seniorské kategorie. Elitní mužský tým celou sezónu naděloval soupeřům vysoké gólové příděly, ale i přesto se vinou pár nepovedených zápasů umístil ve své lize na druhém místě, na celkové vítězství mu chyběl bod. Draci však nemusí smutnit, protože i tak si svými skvělými výkony zařídili pro příští sezónu účast v nejvyšší regionální soutěži.

Mužská rezerva dominovala své soutěži, a nakonec se s pohodlným bodovým náskokem umístila na prvním místě, které zajišťuje postup do vyšší soutěže

Přijď mezi nás!

V září budeme opět doplňovat naše soutěžní družstva a rádi mezi sebe přivítáme nové spoluhráče a spoluhráčky ročníku 2016 a starších. Pokud se vám líbí florbal a chtěli byste být členy naší úspěšné party, tak neváhejte a přijďte si to v září zkusit. Pro bližší informace sledujte stránky florbaldraci.cz a sociální sítě. S dotazy se můžete obrátit na mail info@florbaldraci.cz.

Za klub FBC Draci Říčany Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena