FBC Draci Říčany

31. 10. 2022

Dračí odchovankyně Karolína Mezerová se stala juniorskou vicemistryní světa

Na přelomu srpna a září se v Polsku konalo mistrovství světa juniorek ve florbalu. Za Česko se ho účastnila i dračí odchovankyně Karolína Mezerová. Tu bychom vám rádi představili v našem rozhovoru.

Ahoj Kájo, především bychom ti chtěli pogratulovat k titulu juniorských vicemistryň světa. Jaké byly tvé pocity bezprostředně po zápase?

Ahoj, děkujeme moc! Pocity byly smíšené, jelikož jsme ve finále podlehly Švédsku. Zároveň jsme se staly prvním ženským týmem v historii českého florbalu, kterému se podařilo prolomit brány semifinále. Hned po zápase jsme byly smutné a až postupem času jsme si uvědomily, co jsme vlastně dokázaly.

Jaký to je pocit nastoupit v reprezentačním dresu proti nejlepším zahraničním týmům?

Je to nepopsatelný pocit. Určitě je to něco, o čem sní každý malý florbalista, a já měla to štěstí, že se mi to povedlo. Ke každému soupeři jsme přistupovaly stejně, i když se jednalo o nejlepší týmy světa. Myslím, že to bylo klíčem k cestě až do finále.

Nyní se podíváme na tvé florbalové začátky. Co tě vůbec přivedlo k florbalu?

K florbalu nás s bráchou přivedla naše mamka, tenkrát se trénovalo v Čerčanské sokolovně a bylo nás tam pár. Florbal ze začátku nebyl můj primární sport, věnovala jsem se ještě hokeji. Nakonec pro mě byla naše florbalová parta přednější než hokej.

Jak vzpomínáš na své působení v FBC Draci? Jaký je tvůj největší zážitek v dračím dresu?

Vzpomínám na to hrozně ráda. Byli jsme taková malá dračí rodinka. Je těžké vybrat jeden zážitek, protože každé soustředění nebo turnaj měly něco do sebe. Ale nejraději vzpomínám na švédský turnaj Mölndals Ungdoms Cup v roce 2018, kde jsme získali s týmem starších žáků zlaté medaile.

Stále jsi v juniorském věku, přesto nastupuješ pravidelně v Extralize žen a patříš mezi top střelkyně. Jaký je tvůj recept na takto vysokou produktivitu?

Není to jen o mně, ale celkově o našem týmu. Zatím nám to v lajně šlape a doufám, že to bude pokračovat. Důležité je pro mě jít na hřiště a doufat, že se naše lajna prosadí.

Jaké jsou tvé další florbalové cíle? Extraligový titul s Bohemkou? Přestup do některé z elitních florbalových lig?

Žádné vysněné cíle nemám, prioritou je pro mě studium. Určitě bych ale byla ráda za příležitost v ženské seniorské reprezentaci.

Jak zvládáš skloubit florbalovou kariéru s osobním životem? Je to časově náročné?

Škola a florbal mi zaberou většinu mého času, ale přesto se snažím trávit čas se svou rodinou a kamarády i přesto, že to není často jednoduché.

Co bys vzkázala děvčatům a klukům, kteří by chtěli začít s florbalem?

Florbal je nádherný, rychlý, kolektivní sport, který stále nabírá na popularitě. Dá se hrát všude – stačí florbalka, boty a dobra nálada. Tak neváhej a pojď to taky zkusit! Začít můžeš rovnou v Dracích!

 

Kompletní verzi rozhovoru naleznete na webu florbaldraci.cz.

 

Za klub FBC Draci Tomáš Tichý

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena