FBC Draci Říčany

29. 12. 2022

Vstupte do nového roku s Draky

Již více než jednu dekádu máme v Říčanech florbalový oddíl, který se aktivně účastní soutěží Českého florbalu. Myslím si, že s novým rokem se sluší náš klub představit.

Počátky říčanského florbalu sahají do roku 2010, kdy byl v listopadu zaregistrován Sportovní klub FBC Říčany. Naše první sezóna byla oťukávací, ještě jsme se neúčastnili aktivně ligových soutěží. Do sezóny 2011/2012 jsme přihlásili poprvé soutěžní tým mladších žáků. A tím začala úspěšná dračí cesta florbalovým světem.

Postupně přicházeli noví hráči a v roce 2013 již pod naší hlavičkou odehrál první sezónu mužský tým, původně z Kolovrat. Během pár let se nám podařilo pokrýt kompletní mládežnickou strukturu, od přípravky po juniory. V roce 2017 jsme se stali Draky, po spojení s čerčanským oddílem FBK Draci. Touto spoluprací jsme vytvořili komplexní a konkurenceschopný sportovní oddíl, který může nabídnout florbal pro výkonností hráče a zároveň pro ty, kteří hrají pro radost z pohybu a sportu.

Dračí florbal získal nespočet cenných kovů, které si můžete dokonce prohlédnout v síni slávy na našich webových stránkách. Za zmínku jistě stojí loňské ovládnutí druhé dorostenecké ligy či zlatý úspěch starších žáků v roce 2018 na mezinárodním turnaji ve švédském Molndalu. Na úspěšnost klubu by se ale nemělo hledět jenom kvůli medailovým úspěchům. Význam sportu je i v navázaných přátelstvích, výchově mladých sportovců a vytvoření pozitivního vztahu ke sportu. Můžeme tedy hrdě říct, že máme několik hráčů, kteří v roce 2010 začínali v našem klubu jako mladší žáci a v současné době jsou oporami úspěšného mužského týmu. Navíc v loňské sezóně nastoupili do mužských zápasů hráči, kteří prošli kompletními dračími mládežnickými kategoriemi, a to od přípravky až po juniory. V tomto směru považujeme dosavadní cestu florbalovými vodami za úspěšnou a doufáme, že se nám takto bude dařit dále.

A stále máme na čem stavět. V mládeži máme nespočet nadějných hráčů a již z toho těží mužské týmy. Rádi bychom poděkovali všem fanouškům říčanského florbalu, vaše podpora nám dělá radost a posouvá nás neustále dopředu.

Pokud byste chtěli zkusit florbal a zažít euforii ze vstřelené branky či nahrávky na kamarádův gól, tak  neváhejte a přijďte na náš trénink. Třeba se právě vy budete za pár let prohánět na palubovce jako opora mužského týmu s drakem na prsou.

S přáním hezkého nového roku

Tomáš Tichý

FBC Draci Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena