FBC Říčany

29. 1. 2016

FLORBALISTÉ V POLOVINĚ SEZÓNY

Všechna naše soutěžní družstva mají za sebou polovinu turnajů v soutěžním ročníku 2015/2016 a to si zaslouží trochu bilancování. Tentokrát se zaměříme na nejmladší kategorie.

Přípravka

Hráči přípravky absolvovali hned na začátku letošního roku svůj první turnaj. Hrálo se v Kutné Hoře a pro valnou většinu hráčů to byly první zápasy vůbec. Více než o výsledky šlo tedy o cenné získávání zkušeností. Hráli jsme ve dvou týmech, z nichž větší štěstí a zároveň kousek smůly měl tým bílých, který jen o skóre skončil na třetím místě, druhá parta - modří - skončila na místě pátém. Věříme, že všichni si svoje první ostré zápasové nasazení užili a povzbudí je to do dalšího tréninku.  Zároveň moc děkujeme za podporu rodiče i prarodiče, kteří vytvořili výbornou atmosféru.

Elévové

Modří i bílí absolvovali v soutěži již 6 turnajů po třech zápasech v různých výkonnostních koších, většinou ve druhém a čtvrtém.  Bílí se v druhém koši drží od začátku a na 2 turnaje nakoukli i mezi elitu, kde v jednom případě dokonce bojovali ve finále o titul regionálního šampióna. Herně nejlepší zápas zažili 9.1. se Spartou,letošním suverénem soutěže, kde po velikém boji (poločas 2:2) sice podlehli 4:9, ale takovéto prohry mohou kluky pouze posílit. Celkově sehráli 18 zápasů, z toho 11 výher, 1 remízu a 6 proher. Modří startovali v září v 5tém koši a postupně se dostali až do koše 3, což je výsledkově určitě nadstandard. Mezi největší skalp lze nepochybně zařadit výhru nad Tatranem Střešovice 3:2. Modří nyní hrají ve 4. koši, hráči se pravidelně střídají v účasti na turnajích a jejich dovednosti se zlepšují. Celkově sehráli 18 zápasů, z toho 9 výher, 1 remízu a 8 proher.

Mladší žáci

Oba naše týmy mladších žáků odehráli v prosinci jeden turnaj. Tým bílých, se poprvé v krátké historii klubu probojoval mezi 12 nejlepších družstev regionu Praha a střední Čechy, což je v nabité konkurenci obrovský úspěch, zvláště když vezmeme v úvahu, že více než polovina hráčů bude moci hrát v této kategorii ještě minimálně v příští sezóně. Tým sice na tomto turnaji nevyhrál ani jeden zápas, ale sehrál většinou vyrovnaná utkání a hlavně získal spoustu zkušeností. Tým modrých obsadil 5. místo ve třetím výkonnostním koši soutěže 3+1.

V Říčanech budeme pořádat v příštích měsících následující turnaje, na které vás srdečně zveme:

20.2.      Mladší žáci 3+1                 Městská hala Škroupova

2.4.        Elévové modří                  Městská hala Škroupova

3.4.        Starší žáci                            hala Na Fialce

23.4.      Mladší žáci 5+1                 Městská hala Škroupova

30.4.      Elévové modří                  Městská hala Škroupova

 

Více o našem klubu na www.fbcricany.cz; www.facebook.com/florbalricany

 

Trenéři FBC Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena