FBC Říčany

29. 4. 2016

Florbalové ohlédnutí a plán turnajů

Na konci února v době vrcholící základní části florbalové Superligy si na nás udělali čas hráči šestnáctinásobného mistra a historicky nejúspěšnějšího florbalového klubu v ČR Tatranu Střešovice, Milan Fridrich a Filip Ullmann. Holky i kluci v městské hale doslova hltali každou jejich radu. Pro všechny byl obrovský zážitek zatrénovat si a zahrát si s mistry svého oboru. Věříme, že něco pochytili a zužitkují to v dalších trénincích a zápasech. A kdo ví, třeba to někdo z nich dotáhne také až do těch nejvyšších pater.

Naši muži prožívají fantastickou sezónu. Před posledním turnajem si již zajistili první místo ve své soutěži a tím i postup do Přeboru regionu Praha a střední Čechy pro příští sezónu. Navíc dosud ztratili pouze dva body za dvě remízy.

Dorostenci jsou naším prvním družstvem, které již svou soutěžní sezónu ukončilo. Byť se klukům druhá polovina soutěže nepovedla tak jako ta první, v celkovém součtu z toho vyšlo 4. místo o jediný bod za stupni vítězů. Klukům gratulujeme a přejeme hodně zdaru příští rok v premiéře v juniorské kategorii. Ostatní kategorie čekají ještě poslední soutěžní turnaje, a tak si hodnocení sezóny schováme na příště.

Zahálet ale nebudeme ani po ukončení dlouhodobých soutěží. Hned 7. a 8. května se naše přípravka a elévové vydají obhajovat loňská 2. místa na mezinárodní turnaj do Českých Budějovic. Ten samý víkend budou dorostenci bojovat v Kralupech na turnaji Kralupy Open. Na témže turnaji se 21. 5. představí i mladší žáci. Elévové společně s mladšími žáky zamíří do Liberce, kde se od 27. do 29. 5. zúčastní turnaje Nisa Open. Na tom samém místě se od 10. do 12. 6. představí i muži.

Další informace najdete na www.fbcricany.cz a www.facebook.com/florbalricany

Jiří Pros, FBC Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena