FBC Říčany

30. 12. 2016

Úspěšný florbalový rok

Říčanský florbalový klub má za sebou šestý rok svojí činnosti a myslím, že můžeme být hrdí na to, co jsme za tu dobu stihli. V současné době v našem klubu trénuje více než 140 dětí všech věkových kategorií od 6 do 18 let. Máme 9 mládežnických družstev v oficiálních soutěžích a minimálně tři z nich patří ve svých kategoriích mezi nejlepší v našem velkém regionu Praha a střední Čechy. Tým mužů po loňském postupu do vyšší soutěže i letos směřuje za posunem o soutěž výš a je to o to cennější, že se do hry zapojují poprvé naši vlastní odchovanci. Zkrátka máme mnoho důvodů k radosti a na rok 2016 budeme jistě vzpomínat v dobrém. Jednou z mála nepříjemností je tak značný nedostatek tréninkových hodin v halách v Říčanech. Zkrácení hodin, které máme k dispozici v prostorách ve správě města, na polovinu, v porovnání s předchozím rokem, je velmi citelné a my pevně věříme, že alespoň částečně pomůže plánované zastřešení hřiště na Pacově přetlakovou halou.

Do roku 2017 vstupujeme s velkými ambicemi, jak sportovními, tak i co do kvality fungování klubu. Díky partnerství města Říčany se švédským městem Mölndal, plánujeme náš první výjezd do zahraničí a hned do kolébky našeho sportu, do Švédska. Přihlásili jsme dvě naše mládežnická družstva na velký turnaj, který v Mölndalu pořádají pro více než 100 družstev na konci dubna. Těšíme se na získávání zkušeností a porovnání se se stejně starými švédskými dětmi.

Přejeme do roku 2017 všem čtenářům Kurýra dobré zdraví a mnoho radosti, třeba takové, jakou  prožívá jeden z našich nejmladších hráčů po překonání soupeřova brankáře.

Trenérský tým FBC Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena