FCB Draci

29. 11. 2020

Slibně rozjetá sezóna a první mezinárodní přestup v historii klubu

Florbalová sezona začala pro naše týmy slibně. A tým mužů stihl odehrát dvě kola, Draci všechny zápasy vyhráli a zatím vedou tabulku. Junioři zvládli tři kola, ze šesti zápasů prohráli jen jednou a jsou třetí v dlouhodobé tabulce. Dorost A je po dvou kolech, třech výhrách a jedné prohře na průběžném pátém místě.

V polovině října byla sezóna bohužel přerušena, stejně jako ostatní sportovní aktivity. Kdy začneme sportovat zatím nevíme, ale většina hráčů se pilně věnuje individuální přípravě-posiluje, běhá a vytrvale pracuje na své kondici. A naši Draci vědí, že pilná práce přináší výsledky.

To nám ostatně ukázal i bývalý hráč Draků, devatenáctiletý Filip Prokeš. Od září studuje v Nizozemí a přestoupil do nizozemského klubu Tilburg Floorball, který hraje nejvyšší nizozemskou soutěž. Ve svém prvním zápase ukázal, že se neztratí. Tilburg zvítězil nad Utrechtem 11:4 a “Proky” přispěl dvěma góly a jednou asistencí. Nyní mají v Nizozemí vynucenou pauzu stejně jako u nás, tak držíme palce v dalších zápasech.

Jana Tománková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena