Fight club Říčany, o. s.

31. 12. 2014

Nové členy nabíráme celoročně, ale pokud jste se doteď nerozhoupali (nebo dámy nerozhoupaly) dorazit na trénink, tak nejlepším obdobím pro začátek je vždy měsíc leden. Je to z toho důvodu, že v tomto měsíci v důsledku předsevzetí přichází nejvíce nováčků a máte tak největší šanci začít se cvičenci stejné výkonnostní úrovně. A i když drtivá většina nováčků s největší pravděpodobností u tohoto kondičně a psychicky náročného sportu příliš dlouho nevydrží, tak třeba zrovna vám začátek s ostatními nováčky pomůže u tohoto sportu zůstat.

Tímto článkem se obracím zejména na případné zájemkyně, protože několikrát za měsíc řeším dotazy, jestli tento sport mohou dělat i holky a jestli mohou přijít. Bohužel moje většinou strohá odpověď, že si stačí vzít sportovní věci a dorazit na trénink, již není naplněna. Takže co mohou čekat děvčata na našem tréninku? Bohužel jako ve všech plnokontaktních bojových sportech to, že budou na tréninku ve výrazné menšině. Budou se tak muset prát s klukama, kteří jsou větší, těžší a silnější. S klukama budou boxovat, s klukama se budou kopat, s klukama se budou házet na zem a s klukama se budou válet po zemi. To hlavní, na co se ale můžou těšit, je dřina a těžká dřina, kterou je provede přísný, nekompromisní a nespravedlivý trenér, který má vždycky pravdu :-). Trénink je samozřejmě náročný i pro kluky, takže všechny činnosti trénujete s klukama, kteří budou zpocení a nebudou moc vonět.

 

Co naopak na našem tréninku nenajdete? Zbytečný odpočinek, zbytečný klábosení, zbytečnou demokracii a diskutování s trenérem. :-)

Když ale toto všechno nějakou dobu pravidelně vydržíte, tak se zaručeně velmi rychle dostaví výsledky ve formě lepší kondice, pevnější postavy, psychické odolnosti a zejména umění reálně bojovat ve všech možných situacích (na dálku, na blízko i na zemi). Takže moje odpověď, jestli je to sport vhodný pro holky, je taková, že určitě, protože budou mít výsledky, které od sportu očekávají, ale bude to těžké a ne úplně komfortní.

Přijďte si s námi zatrénovat i vy – první tři tréninky jsou pro každého ZDARMA!

Více info na www.expeto.cz/fightclubricany/.

Těšíme se na vás!

Jan Pavlas

předseda sdružení a hlavní trenér

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena