Fight club Říčany, o. s.

3. 1. 2014

V sobotu 16. listopadu jsme zahájili naši závodní činnost účastí na MMA lize 2, kterou organizoval Český svaz MMA. Za náš klub jsem na prvních závodech startoval pouze já s cílem nasbírat nějaké zkušenosti a pokud možno i nějaký zápas vyhrát. Na turnaji se bojovalo vyřazovacím způsobem, takže pouze vítězové postupovali do dalších bojů. Vyřazovací zápasy byly z časových důvodů omezeny pouze na 1 kolo trvající 3 minuty. Můj zápas se odehrával cca 1 minutu v postoji, kde jsem dokázal více a přesněji zasahovat, bohužel mě potom soupeř hodil na zem a po zbytek zápasu jsem se sice poměrně úspěšně bránil jeho úderům a útokům, ale na výhru to bylo samozřejmě dost málo. Takže jsem zaslouženě prohrál na body.

V neděli 1. prosince se účastnil František Vokál „domácky“ pojatého turnaje Bellos cup v hybridních pravidlech kickboxu a graplingu. Turnaj byl opět vyřazovací a bojovalo se na 2x 3 minuty. Pro Františka to byla první plnokontaktní zkušenost a vedl si v postoji mnohem lépe než jeho soupeř. Párkrát ho sice soupeř hodil na zem, ale tyto pozice dokázal František na zemi otočit a znovu se postavit. Podle mého názoru měl poměrně jasně vyhrát, ale rozhodčí to nakonec rozhodli pro soupeře. Vzhledem k přátelskému pojetí turnaje jsme proti rozhodnutí nepodávali námitku.

Takže první zkušenosti s MMA máme za sebou a ještě jich určitě potřebujeme pár nasbírat, ale už tyto dvoje závody ukázaly, že musíme zapracovat na naší obraně proti takedownům a zlepšit boj na zemi. Videa zápasů i videa z tréninků si můžete prohlédnout na našem facebookovém profilu.

21. prosince jsme se účastnili vánočního benefičního turnaje v grapplingu v Hradci Králové a do budoucna nás čeká Mistrovství ČR v MMA, které se bude konat v Praze 9. února.

 

Přijďte si s námi zatrénovat i vy – první tři tréninky jsou pro každého ZDARMA!

Více info na www.expeto.cz/fightclubricany/

Těšíme se na vás!

 

Jan PAVLAS

předseda sdružení a hlavní trenér

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena