Fight club Říčany, o. s.

30. 1. 2014

 

V sobotu 21. prosince vyrazili 4 naši členové na Vánoční benefiční turnaj v grapplingu v Hradci Králové. Jednalo se o naše první závody v tomto úpolovém sportu, jehož cílem je primárně ukončit zápas škrcením nebo páčením. Jedná se tak v podstatě o MMA zápas bez úderů a kopů.

Pravidla turnaje byla 1. kolo 5 min. a vítězství jen na škrcení, nebo páku, 2. kolo 3 min. a vítězství i na udržení pozice a 3. kolo 3 min. a vítězství i na rozhodnutí rozhodčích. Jednalo se o vyřazovací turnaj, takže jen vítěz postupoval dále. Mně jako trenérovi připadalo, že jsme si vedli nad očekávání dobře, když všichni mí svěřenci dokázali vyhrát alespoň jeden zápas, a to u mě trénují zatím jen 3 měsíce.

Filip Šmejkal nastupoval ve váze 84 kg a první zápas vyhrál ve druhém kole na vítěznou pozici (mount control). V druhém zápase pak prohrál v prvním kole na páku na loket (armbar). Dominik Jánský nastupoval v juniorech ve váze 55 kg a protože byli ve váze jen 3 soupeři, tak bojoval každý s každým. První zápas prohrál po velmi vyrovnaném boji až po třetím kole na rozhodnutí rozhodčích. Druhý zápas prohrál na páku na loket (armbar) a i když se nevzdal, tak rozhodčí zápas správně ukončil, protože páka byla nasazená velmi dobře a jen hrozilo zbytečné zranění. Třetí zápas pak Dominik vyhrál na škrcení (guilotine choke) a celkově skončil na 2. místě. Jediný, kdo nic nevyhrál, jsem byl já ve váze 70 kg, protože jsem prohrál hned první zápas na páku na loket (armbar). Karel Pokorný nastupoval ve váze 60 kg a první zápas vyhrál na páku na kotník (ancle lock), druhý pak prohrál na škrcení (rear naked choke) a do zápasu o 3. místo mu bohužel nenastoupil soupeř, takže si odváží bronz.

Všem svěřencům bych chtěl poděkovat za předvedené výkony i přístup k tréninku a nějak se mi začíná potvrzovat, že ve svém věku jsem už asi lepší trenér než závodník :-). Videa zápasů si můžete prohlédnout na našem facebookovém profilu.

Do budoucna nás čeká 9. února mistrovství ČR v MMA, které se bude konat v Praze.

 

Přijďte si s námi zatrénovat i vy – první tři tréninky jsou pro každého ZDARMA!

Více info na www.expeto.cz/fightclubricany/

 

Těšíme se na vás,

Jan PAVLAS (předseda sdružení a hlavní trenér)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena