Fight club Říčany, o. s.

30. 5. 2014

Dne 10. května jsme vyrazili v počtu 4 závodníků na závody Asura BJJ open. Jednalo se o naše první závody v brazilském jiu jitsu a bohužel se nám příliš nedařilo, ale i tak jsme nasbírali cenné závodní zkušenosti.

Do prvního zápasu jsem nastoupil já ve váze -67,5 kg a na mém výkonu bylo znát několikadenní náročné redukování hmotnosti. Soupeř mě dokázal 2x hodit na zem a 2x mi nasadit škrcení, ze kterých jsem ještě dokázal uniknout. Pak se mu ovšem podařilo nasadit mi páku na loket a pohlídal si i můj unik, takže jsem byl nucen odklepat na páku armbar.

 

Druhý zápas znamenal vůbec první závodní zkušenosti pro Ondru Henkeho, a protože v jeho nejnižší hmotnostní kategorii -61,5 kg postupně všichni soupeři odpadli, nastupoval Ondra o váhu výše a potkal se tak s mým přemožitelem. Hmotnostní i zkušenostní rozdíl byl znát a tak když se soupeř dostal Ondrovi do zad, přehodil jej zápasnickým suplexem a okamžitě přešel do bočního držení kesa gatame, ze kterého nasadil páku na rameno (americana) a donutil našeho borce k odklepání.

 

 

Třetí zápas byl také první závodní start Lukáše Arslanalpa, který zase neměl soupeře v nejtěžší juniorské váhové kategorii, takže nakonec nastupoval v mužích ve váze -97,5 kg. Hned v úvodu dobře ubránil technikou sprawl pokus soupeře o poraz, ale doplatil na zbytečnou začátečnickou zbrklost a hned se snažil soupeře dostat na záda, čehož jeho soupeř využil, dostal se do bočního kesa gatame, ze kterého upáčil Lukáše na armbar.

 

 

Poslední do zápasu nastupoval Filip Šmejkal ve váze -85,5 kg a i jeho dokázal soupeř jednou hodit na zem, kde po chvíli dokázal Filip vstát a naopak hodit soupeře, bohužel dopad nebyl úplně ideální, takže soupeř dokázal rychle přejít do boční kontroly, ze které nasadil škrcení (D´Arce choke) a Filip musel vzdát.

 

Každá zkušenost i špatná je dobrá, pokud si z ní dokážeme vzít ponaučení, takže hurá do další tréninkové dřiny. Videa všech zápasů i videa z našich tréninků si můžete prohlédnout na našich stránkách, facebooku a youtube.

 

Přijďte si s námi zatrénovat i Vy - první tři tréninky jsou pro každého ZDARMA!

Více info na www.expeto.cz/fightclubricany/

Těšíme se na Vás

Jan PAVLAS (předseda sdružení a hlavní trenér)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena