Figurkové novinky

18. 2. 2014

I v únoru naplno pokračovaly aktivity obecně prospěšné společnosti Figurka. Na mateřských školách se výuka Figurkové školičky přehoupla do druhého pololetí.

Ke kurzům v Říčanech a okolí, v Písku, v Liberci, v Plzni, v Táboře a na mnoha pražských školkách přibyla také školka Akademie věd, kde si Figurkovou školičku vyžádali čeští vědci ze tří akademických ústavů. Šachový oddíl Figurka uspořádal turnaj regionální šachové ligy pro takřka 120 dětí z celého regionu, družstvo tatínků odehrálo několik zápasů regionální soutěže a připravuje se cyklus seminářů mezinárodní šachové školy Interchess, který v rámci grantů podpořilo město Říčany. Je to v osmileté historii Figurky první městský grant, o nějž jsme požádali.  Za podporu hluboce děkujeme.

 

Každý hráč si z turnaje odnesl netradiční figurku z historických nebo speciálních šachových souprav. 

 

Ve třech turnajích bojovaly desítky dětí nejenom o poháry, diplomy a medaile, ale také o ceny, které pomohli zajistit dva sponzoři: paní Dita Holubová a prodejna stolních her z Europarku ve Štěrboholích.

 

 

O přestávkách mezi jednotlivými koly turnaje probíhala přednáška na téma – Školácké chyby šachových velmistrů. Mladí šachisté se tak mohli pobavit nad hrubkami G. Kasparova či A. Karpova. Přednášku vedl šachový trenér oddílu Figurka Joel Jančařík.

 

Vítězem turnaje A se stal Michal Pastrnek z oddílu Říčany 1925, následován dvěma dívkami Klárou Kocourkovou a Annou Zlámanou. Všichni medailisté kola RŽL získají možnost účastnit se víkendového velmistrovského semináře společnosti Interchess v Domě u Figurky.

 

Opora týmu tatínků z Figurky – Egbert Thümmel. V posledních utkáních regionální soutěže dokázal porazit i silné soupeře. Ostatním se nedaří tak dobře.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena