Figurky Slonů – ultimate frisbee team

2. 4. 2014

Krátké ohlédnutí za zimní sezónou a přípravy na letní

S úderem zimy a chladnějšího počasí jsme tréninky FS přesunuli z fotbalového hřiště do sportovní haly v Říčanech. Zde jsme se snažili dát prostor novým hráčům a začátečníkům. Milým překvapením zimy byl Honza Bušek, který nás sám kontaktoval prý na základě článku v říčanském Kurýru. Zúčastnili jsme se dvou Fujáren, což je turnaj hlavně pro začínající hráče, aby nasbírali zkušenosti přímo ve hře. Podařilo se nám obsadit 6. a 5. místo.  Do mistrovských turnajů byly FS zapsány v kategoriích women a MIX. V kvalifikacích se příliš nedařilo, ani v jednom případě naše umístění nestačilo na 1. ligu, a protože se MČR 2. ligy v kategorii women nepořádá, mohli jsme naše barvy hájit už jen v kategorii MIX na MČR v Plzni, kde jsme obsadili 9. místo z 12 týmů. Velkou radost nám však přineslo juniorské MČR, kde náš počet doplnili junioři z Písku a společně vybojovali 3. místo.

 Do příprav na letní sezónu jsme zařadili kondiční trénink, kdy využíváme prostory ZŠ u Říčanského lesa a před hlavním tréninkem chodíme pravidelně běhat podle připraveného plánu, který by nás měl dostat do té nejlepší formy přesně před začátkem letní sezóny. Další dřina, krev, pot a slzy už jsou jen na individuálním postoji každého hráče. Někteří využívají bazén Na Fialce, jiní jezdí na kole, cvičí nebo se věnují dalším sportům.

Hlavní náplní venkovní sezóny jsou dva kvalifikační turnaje, ze kterých se podle počtu získaných bodů za umístění určuje nasazení do finálového turnaje MČR. První kvalifikační turnaj se koná 19.-20. dubna v Havlíčkově Brodě, tak nám držte palce!

 

Richard Bureš

Noví hráči stále vítáni!

richardbures42@gmail.com

figurkyslonu.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena