Figurky Slonů – ultimate frisbee team

30. 5. 2014

1. kvalifikační turnaj na MČR v Ultimate frisbee

   Poslední hod posledního nedělního zápasu, disk letí nízko nad zemí a v koncové zóně se po něm vrhá Pepé, hráč z pražského týmu FUJ ze kterého Figurky do další sezóny draftovali nové hráče, a disk pevně svírá v rukou, aby ho po dopadu na zem nepustil. A nepustil! Je po všem, víkendový turnaj v Havlíčkově Brodě končí. Po vcelku hladkém průchodu skupinou v sobotních zápasech jsme se umístili na prvním místě a nedělní boje pro nás tak začaly čtvrtfinálovým utkáním s týmem Yellow block B. Bez zaváhání jsme postoupili do semifinále kde na nás čekal A výběr zmíněného týmu. Teď to nebyl jednoduchý zápas jako ve skupině. Zde už je vidět kvalita týmu, když se dostane tak daleko. Zanedlouho si soupeř vytvořil náskok dvou bodů a to byl okamžik, kdy se projevily dlouholeté zkušenosti a moudrost našeho trenéra Nathana Heilmanna. Chytré střídání útočné a obranné lajny a výběr hráčů v sestavách přineslo své ovoce.  Náskok se nám podařilo stáhnout a průběh zápasu tak otočit.

    Nyní je myslím jasné, o který poslední zápas v úvodu šlo. Ano, o ten finálový. A ten poslední bod? Tak ten byl vítězný! Figurky Slonů si tak z Havlíčkova Brodu za dobu svého působení v české lize poprvé odvážejí první místo z ligového turnaje.

   Společně s hráči z FUJ jsme vytvořili opravdu dobrý tým a ukázalo se, že na hřišti i mimo něj si dobře rozumíme. Druhý kvalifikační turnaj  proběhl 10. a 11.5. v Malšicích, kde jsme se umístili na druhém místě. Finálový turnaj se bude konat v Písku 21. a 22. června, tak držte palce!

   Na závěr bych se zmínil o proběhlé akci od Českého rozhlasu na říčanském náměstí Jaro v regionu. Posluchači rádia mohli od nás slyšet dva živé vstupy do vysílání, nebo přijít přímo na náměstí si s námi zaházet a dozvědět se něco o ultimate frisbee.  Video z akce naleznete na našich stránkách.

 

 

Richard Bureš

richardbures42@gmail.com

figurkyslonu.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena