FK RADOŠOVICE

5. 11. 2019

 Říčany se postupně vrací zpět na vrchol

 Je pravdou, že v minulých letech docházelo v říčanských klubech k rušení řady věkových kategorií a k sestupu do nižších soutěží. V posledních dvou letech nicméně došlo k obratu a my si napravujeme pošramocenou reputaci. Velmi k tomu přispívají výkony mládežnických týmů.

V kategorii mladších přípravek nás reprezentovaly tři týmy a herních příležitostí tak bylo pro každého více než dost. Kluci a holky našeho B a C týmu nezapadli a podávali skvělé výkony. V těchto kategoriích šly ambice trenérů, rodičů a hráčů stranou, podstatná byla soudržnost týmu a radost ze hry. To, že se nám výsledkově dařilo, byla třešnička na dortu. Náš A tým U9(2011) se stal Mistrem regionu Praha-Východ Jih (2. Football Talent Academy, 3. SK Viktorie Sibřina) a bude čelit během zimy ještě podstatně silnějším soupeřům.

Kategorie starších přípravek nás reprezentovala také třemi soutěžními týmy. Široká soupiska nám umožnovala využít všechny hráče v týmu a nebylo potřeba povolávat stejné hráče na více souběžných zápasů. Bylo to ale organizačně značně náročné a dík patří zejména trenérskému týmu Davida Sojky, Ondry Heneše, Vaška Horáčka a Marka Hojného. Naše B a C týmy našly svoje ideální výkonnostní skupiny a bojují vždy o čelo tabulek. Náš A tým opět bojuje ve skupině Elite Praha-Východ Jih. O našem konečném pořadí zatím není rozhodnuto, nicméně již nyní jsme si zajistili jedno ze tří postupových míst do jarní části Elite Praha-Východ. Tím došlo k naplnění našeho hlavního cíle podzimní soutěže. Dělá nám radost, že dokážeme porážet i zbývající dva silné týmy, tj. Football Talent Academy a zejména vedoucí Sokol Hrusice.

Mladší žáci nás reprezentují dvěma týmy. Jsme rádi, že v této kategorii děti neodpadají, ale zůstávají, nebo se vrací ke sportu. Náš A tým po prvních čtyřech výhrách utrpěl dvě prohry. O konečném hodnocení podzimu rozhodnou následující zápasy. Máme sice nejméně obdržených branek, ale dáváme málo gólů. Chtěl bych zdůraznit týmového ducha a kamarádství kluků našeho A týmu. B tým zatím výsledkově zaostává, ale věříme v lepší druhou polovinu sezony. Již nyní se připravujeme na založení třetího soutěžního týmu mladších žáků od příští sezony. Pokud se najdou alespoň tři šikovné dívky, tak založíme i dívčí tým mladších žákyň.

Během podzimu a zimy navštíví celé plejáda špičkových českých fotbalových mužstev naše fotbalové turnaje Profi. Bude to oslava fotbalu. Říčany se vrací zpět na vrchol!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena