FK RADOŠOVICE

29. 11. 2019

Česká fotbalová elita míří do Říčan

Mládežnické týmy Rado ukončily podzimní sezonu a my můžeme začít hodnotit. Deset našich týmů nás vzorně reprezentovalo. Kromě mistrovského titulu v kategorii U9 pod vedením Martina Pauluse a Františka Ševinského se dařilo i starším kategoriím. Náš A tým v kategorii U11 pod vedením Marka Hojného a Vaška Horáčka dosáhl titulu vicemistra v regionu Praha-Východ Jih, kdy se nám podařilo za sebou nechat tak silné týmy, jako Football Talent Academy z Doubku nebo SK Vyžlovka. Na jaře budeme čelit dalším třem postupujícím ze severu. Náš A tým mladších žáků pod vedením Vaška Černého ukončil podzim na průběžném třetím místě okresního přeboru. Rozhodujícím momentem bylo vítězství nad týmem Hrusic na jejich vlastním hřišti. První, druhé a třetí místo potvrzuje, že rosteme odspodu a základna mladých talentů je velká.

Na základě výše uvedených výsledků jsme odvážně pozvali českou fotbalovou elitu v zimě do Říčan. Mladší přípravka Rado tak několikrát vyzve absolutní vrchol mládežnického fotbalu - SK Slavia Praha, Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha nebo FK Mladá Boleslav. Mladší žáci potom přivítají například FK Teplice, Bohemians Praha nebo Duklu Praha. Do Říčan dorazí i německé a polské týmy. Věříme, že divácká účast na těchto soubojích bude odpovídat věhlasu jmen těchto celků.

Náš klub se pyšní výsledky našich elitních týmů, které používá pro propagaci. Nicméně za těmito týmy je skrytá většina dětí, pro které je fotbal a sport hlavně radostí, láskou a vášní. Velkou odměnou za jejich nadšení byla účast na ligovém zápase naší fotbalové ligy. Říčanské děti nastoupily na hřiště s hráči AC Sparta Praha a Bohemians. Pro některé to byl určitě zážitek na celý život. Velký dík za organizaci celé akce patří našemu trenérovi Oldovi Vojáčkovi. Dalším velkým zážitkem byla účast našeho českého reprezentačního trenéra pana Jaroslava Šilhavého na našem tréninku. Dík patří trenérovi Davidu Sojkovi.

Během zimy se naše mládežnické týmy zúčastní dvou zimních lig a dále 58 turnajů. Nikdo si tedy snad nebude moci stěžovat na nedostatek herních příležitostí. Budeme brát účast na těchto turnajích jako zážitek, možnost setkání s jinými soupeři a partnerskými kluby, a současně jako přípravu na jarní sezonu. Utkání to budou obtížná, neboť zimních turnajů se zpravidla slabší kluby příliš neúčastní. Naši nejmladší hráči ve školičce pod vedením Radka Němečka odehráli hned první turnaj, námi pořádaný RadoCup v hale u Lesa. Za Rado nastoupily rovnou dva týmy a doufáme, že nadchneme pro fotbal i tuto novou generaci sportovců.

Jsme sice fotbalový oddíl, ale byla by chyba nerozvíjet svěřence i v jiných sportovních aktivitách. Proto jsme přidali k atletickým tréninkům také pravidelné tréninky hokejbalu pro mladší a regulerního hokeje pro žáky.

Jednotlivé týmy fungují víceméně samostatně a přesah do jiných kategorií je omezený. Proto jsme vytvořili turnaj RadoCup 22. 12. v hale u Lesa, určený jenom pro Rado děti a celou naší Rado komunitu. Smíšené týmy, od školičky až po mladší přípravku a na druhém hřišti od starší přípravky až po žáky, si můžou užít fotbal bez stresu z výsledků, jenom pro radost ze hry. Vánoční svařák, hudba a, doufejme, snad i sníh dokreslí atmosféru. Zveme všechny naše příznivce na tuto akci.

FK Radošovice přeje krásné vánoční svátky!  

www.fkradosovice.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena