FK RADOŠOVICE

1. 1. 2020

Fotbal FK Radošovice

 Vstupujeme do nového roku a to je příležitost pro bilancování a zamyšlení se nad další budoucností. Koncepcí našeho klubu je mít dostatečně velkou aktivní základnu pro vytvoření několika výkonnostních týmů v každé věkové kategorii. Nechceme se profilovat jako klub pro výběrové děti, kde děti s menší výkonností nedostávají herní příležitosti nebo jsou rovnou vyřazeny. Pomalejší růst dětí nebo výkyv výkonosti by u nás neměl být důvodem pro vyloučení z klubu. Například naše zimní turnaje jsou úmyslně organizovány tak, aby hrálo maximum našich členů. Sice to znamená, že každý turnaj díky tomu nevyhrajeme, ale docílíme tím zlepšování většího počtu členů. Máme zájem pouze o kvalitní soupeře, kteří nás posunou dál. Jenom s týmem SK Slavia Praha nás čeká osm zápasů během právě probíhající zimní přípravy.

Hlavním cílem našeho klubu je potom vrátit do Říčan soutěže starších žáků. Vyzýváme tímto všechny, kteří nás v tom chtějí podpořit.

Rekonstrukce hřiště v areálu Strašínská (Překvapte Říčany)

Vzhledem k nárůstu počtu obyvatel a zájmu o sport budou Říčany brzy opět pod tlakem ohledně zajištění sportovních ploch během zimního období. Výstavba nových hal je extrémně nákladná, stejně jako provozní náklady u nafukovacích hal. Přitom máme v Říčanech řadu sportovišť, která jsou během zimy prakticky nevyužívaná.

Navrhujeme rekonstrukci fotbalového hřiště o rozměrech 42x24 m v areálu Strašínská na povrch UMT třetí generace. Současný povrch hřiště není vhodný pro zimní využití. Velkou výhodou je již existující osvětlení hřiště a minimální nárůst provozních nákladů pro město.

Toto hřiště bude kromě FK Radošovic k dispozici široké veřejnosti. Venkovní „umělka“ našemu klubu dlouhodobě chybí. Současně se tímto vyřeší situace, kdy nemůžeme, na rozdíl od ostatních říčanských klubů, využívat městskou UMT na Lázeňské louce. Podpořte nás během květnového hlasování v rámci akce Překvapte Říčany IV. www.fkradosovice.cz/turnaje

www.fkradosovice.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena