FK Radošovice

29. 2. 2020

Nepromarněme ani den dětství

Deset dobrých důvodů, proč hrát fotbal

Pomáhá dětem zůstat fit. Zahrnuje týmovou práci: Fotbalisté musí spolupracovat jako tým, aby byli úspěšní. Zlepšuje hrubé motorické dovednosti; to je důležité zejména pro děti, které jsou v této oblasti slabé. Zvyšuje sebedůvěru a sebevědomí. Zvyšuje sociální interakce. Zvyšuje koncentraci a zaměření; hraní fotbalu vyžaduje velké soustředění a pozornost. Soutěž vytváří motivaci; když jsou děti motivovány, stávají se úspěšnějšími studenty a dospělými. Zahrnuje pracovní etiku a odpovědnost; být sportovcem vyžaduje určitou úroveň odpovědnosti vůči vašemu týmu, vašim trenérům a sobě. Podporuje kognitivní vývoj; hraní fotbalu pomáhá dětem zlepšit jejich vizuální prostorové povědomí a dovednosti při řešení problémů. Je to zábava! Pro děti je tak důležité milovat sport, který hrají.

Česká fotbalová elita v Říčanech

Vrcholem naší zimní turnajové sezony byl turnaj dětské kategorie U9, který se koná již po několikáté za účasti těch nejkvalitnějších českých týmů. Náš tým skončil letos na 6. místě. Zlato obhájil opět tým AC Sparta Praha. Dále 2. Viktoria Plzeň, 3. SK Benešov, 4. FK Mladá Boleslav, 5. SK Slavia Praha, 7. FK Kolín, 8. Český Brod. Náš tým všechny překvapil vítězstvím nad Spartou. Byla to totiž první historická prohra tohoto týmu Sparty na našich turnajích.

Česko-Německý turnaj v Norimberku

Věkové kategorie 2010, 2009 a 2008 vyrazily v lednu tradičně na mezinárodní česko-německý turnaj v Norimberku. Jako obvykle jsme čelili kvalitním soupeřům a zpravidla starším hráčům. S výsledky našich týmů jsme relativně spokojení: 2009 - 2. místo, 2010 - 5. místo, Žactvo - 5. místo. Dobrá práce i výkon plus výlet do ZOO.

Zahájení jarních soutěží

Zveme všechny fanoušky na klasické říčanské derby FK Radošovice vs FK Říčany, kategorie U14, dne 28. 3. od 12:30 na hřišti Sokola Pacov. Tento zápas zahájí jarní soutěž, kde se budeme snažit vylepšit průběžné třetí místo po podzimu. Natrénováno přes zimu máme opravdu nadstandardně a věříme v potvrzení současné dobré formy.

Praha-Východ postupuje do finále

Výběr okresu Praha-Východ U11 za účasti našich hráčů Karla Hojného a Vaška Horáčka pod vedením OFSPV trenéra Michala Šmída uspěl v kvalifikačním turnaji proti okresům Benešov, Rakovník, Kutná Hora, Beroun a Kolín. Všechny zápasy náš okres vyhrál. Konečné skóre 29:4 mluví samo za sebe. Přejeme našich svěřencům a celému týmu úspěch v jarním finále.

Letní kempy a soustředě

V prvním srpnovém týdnu vyráží přípravky a mladší žáci na tradiční letní soustředění v Horním Bradle. Letos to bude nejpočetnější výprava. Kapacita 70 lůžek byla naplněna již koncem ledna. Dále budeme pořádat (pouze pro členy klubu) letní přípravný kemp starších žáků pod vedením trenéra Vaška Černého na Pacově v termínu 18. - 21.8. Úplnou novinkou je potom letní příměstský kemp pro naše nejmladší hráče ročníku 2013/2014 v krásném přírodním prostředí Rokytky a Jurečka v termínu 17. - 21.8. Do tohoto kempu je otevřená registrace i pro nečleny od 30. 3. do vyčerpání kapacit.

Úprava hřiště na Strašínské na UMT

Náš klub navrhuje úpravu hřiště na Strašínské na povrch s umělou trávou. V posledních letech vznikla v Říčanech řada multifunkčních hřišť. I my bychom rádi využívali hřiště na Strašínské v průběhu zimy i vzhledem k již existujícímu osvětlení hřiště. Bohužel je povrch nevhodný pro využití v zimě z důvodu velké kluzkosti. Celkové náklady jsou odhadovány na cca 1mil Kč. Pro město by to bylo neporovnatelně levnější, než výstavba dalších sportovních hal, včetně nákladů na provoz. Město dlouhodobě investuje do sportovních areálů na lázeňské louce a věříme, že je nyní čas se podívat i nahoru do Radošovic. Jednou z možností technického řešení je instalace umělé trávy bez gumové drtě, kterou je jinak nutné pravidelně doplňovat. Prosíme tedy celou říčanskou veřejnost o podporu tohoto projektu při květnovém hlasování v Překvapte Říčany! Naším cílem je dostat děti od počítačů a mobilů k pohybu na čerstvém vzduchu. Nepromarněme ani den dětství!

www.fkradosovice.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena