FK Radošovice

1. 11. 2020

Fotbalový život se u nás v polovině října zastavil. Nicméně fotbalisté měli oproti jiným sportům výhodu, že trénovali již od začátku srpna a fotbalové soutěže se rozběhly již od konce srpna. Díky tomu se nám podařilo odehrát více než dvě třetiny podzimních zápasů a turnajů a můžeme provést vyhodnocení podzimní části.

U15 Starší žáci - Náš tým je na druhém místě tabulky. Vedoucí tým Hovorčovic má výjimečnou generaci v této věkové kategorii, která by si mohla troufnout i na nejvyšší soutěže. Nicméně věříme, že s nimi odehrajeme na jaře vyrovnaný zápas a možná překvapíme. Potěšilo nás i vítězství v městském derby. Náš tým opouští klíčový hráč Zděnek Kalaš, který bude nově rozvíjet svou životní a fotbalovou kariéru v Jižní Americe. Zdeněk vyniká nejenom na trávníku, ale také charakterem, slouží jako vzor pro ostatní členy týmy. Hráč, který převezme jeho dres s číslem 10, bude mít nelehkou úlohu.

U13 Mladší žáci - Tým A je na čtvrtém místě tabulky, což je zklamáním proti papírovým předpokladům. Několik klíčových zápasů nedopadlo optimálně a doufáme, že se nám bude na jaře dařit lépe. Místo toho Tým B nám udělal velkou radost, protože končí sezónu ve stejné skupině na devátém místě (4 výhry, 4 prohry, 2 remízy).

U11 Starší přípravka 2010 - Jeden z našich týmů vedle ročníku 2011, který si může troufnout se měřit s republikovou špičkou. Nové posily ještě zvedly kvalitu týmu. Je radost sledovat fotbalovost a předváděnou hru toho týmu, vedenému trenérem Ondřejem Henešem, který má opravdu široký kádr talentovaných děti. Není proto překvapením, že náš tým je na prvním místě elitní skupiny Praha-východ Jih.  V příštím roce můžeme ve spojení se silným ročníkem 2009 sebevědomě přihlásit vyšší soutěž mladších žáků, kde chceme hrdě reprezentovat Říčany již pod novým označením FK Říčansko.

U10 Starší přípravka 2011 - Kvalitní soubor hráčů pod trenérem Martinem Paulusem hraje prostřední skupinu okresní soutěže proti zpravidla starším dětem. Jediným rovnocenným soupeřem je nám tým Struhařova. Je to ideální příprava na náročnou zimní sezónu, kdy tento tým opět čeká poměřování s věhlasnými mužstvy.

U09 Mladší přípravka 2012 - Náš tým má povinnost hrát elitní skupinu, kde se nám ze začátku příliš nedařilo a s dominantním týmem Louňovic jsme se nemohli poměřovat. Postupně se ale herní projev vylepšoval a na konci sezóny nás i potěšila výhra v městském derby. Snad půjde úroveň týmu postupně nahoru.

U08 Mladší přípravka 2013 - Hrajeme nižší výkonnostní skupinu opět proti často starším dětem. Výsledky i úsměvy dětí nám dělají radost.

Školička 2014/15 a Předškolička  2016/18 - Zde se jedná o nově vzniklé týmy z náborů, kde jsme zaregistrovali kolem 40 nových dětí. Jednotlivé týmy se postupně utvářejí a první zápasy je teprve čekají v průběhu zimy.

Česká elita opět míří do Říčan

Těžko předjímat omezení, které nás čekají v průběhu zimy. Nicméně se držíme původního plánu. Ten spočívá v účasti v zimních ligách U15 v Hájích, U13 a U11 v Kolovratech a dále v námi pořádaných turnajích RadoCup v hale U Lesa. Pro letošní zimu máme vyhlášeno 42 turnajů. Odehrajeme, co nám regulace a Covid dovolí. I přes nejistotu dnešní doby máme přihlášených 44 týmů. Nejvzdálenější český tým je z Karviné a nejvzdálenější mezinárodní je TSV Wertingen. Z elitních českých týmů se opět můžeme těšit především na SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Bohemians, České Budějovice… Kdo chce něco znamenat, míří do tuto zimu do Říčan. Děkujeme za finanční podporu našich turnajů městu Říčany. Bez podpory Města by letošní ročník vůbec nemohl proběhnout.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena