FK Říčansko - Osamostatnění fotbalové mládeže

29. 8. 2020

 

Dlouhodobě připravovaný projekt FK Říčansko startuje díky zakládajícím organizacím FK Radošovice a T.J.Sokol Pacov. Cílem je rozvoj mládežnického fotbalu a důstojná reprezentace říčanského regionu v české fotbalové kotlině. K přechodu jednotlivých týmů bude docházet postupně s cílem, aby veškerá mládež startovala pod označením FK Říčansko od příštího roku.

Letní soustředění a kempy

Velmi jsme si oddechli, že letos nedošlo ke zrušení dlouhodobě připravovaných letních akcí našeho klubu. Pro hodně hráčů byla letní příprava klíčová vzhledem k tréninkovému výpadku během jarní pauzy. Největší akcí bylo tradiční soustředění v Horním Bradle v srdci Železných hor u přehrady Seč v prvním srpnovém týdnu.
80 účastníků v letošním roce bylo rekordním počtem. Jsme rádi, že soustředění proběhlo bez zranění. Děti si letos užily velké sportovní zázemí areálu, skládajícího se z čtyř hřišť, koupaliště se skluzavkami, vyhřívaného bazénu a wellness. Kromě dvou deštivých dnů bylo krásné počasí. Musíme ocenit i skvělou partu dětí, kterou to, doufáme, ještě víc stmelilo.

V druhé polovině srpna proběhly kempy pro kategorie starších žáků a školičky v Říčanech na Radu a v Pacově. Kluci a holky ukázali nadšení do fotbalu, kterého si letos příliš neužili.

Restartování fotbalových soutěží

Od konce srpna dochází k zahájení oficiálních soutěží, které pro většinu věkových kategorií skončily na podzim minulého roku. Doufáme, že se nedojde k opětovné eskalaci epidemie koronaviru. Do nového soutěžního ročníku vstupujeme s vrcholnými ambicemi ve všech věkových kategoriích v okrese Praha-Východ. Současně chceme důstojně reprezentovat Říčany v celostátní soutěži Ondrášovka Cup. Na zimu připravujeme rekordní počet zimních turnajů RadoCup v hale u Lesa, kde většina turnajů bude v kategorii hobby a menší část bude s účastí české fotbalové elity okořeněné zahraničními týmy, které si za poslední dva ročníky již našly cestu do Říčan. Připravujeme i účast na zahraničních turnajích pro příští rok u našich partnerských klubů
a partnerských měst Říčan.

 

Nový oddíl předškoličky

 ročku 2016 - 2018

Fotbalovou Předškoličku připravujeme pro děti ve věku
2 až 4 let. Rádi bychom seznámily s míčem a hrou nejenom samotné děti, ale i jejich doprovod. S dětmi v tomto věku, daleko častěji než trenéři, hrají právě rodiče nebo prarodiče. Budeme se tedy snažit i jim ukázat možnosti rozvoje a cvičení. Například zapojovat do hry obě nohy, obě ruce, cvičit obratnost, koordinaci těla, rychlost.

Přivítáme, když se k trénování přidá máma, táta, děda nebo babička. Děti v tomto věku často chtějí, aby s nimi rodiče cvičili a sdíleli hru.  Trénink je naplánován 60 minut jednou týdně ve středu od 16:30 do 17:30 na hřišti na Radu. Pro některé hráče či hráčky to může být opravdu dlouhá doba pro řízenou činnost. Pokud si tedy dítě určí individuální pauzu třeba na rohlík, dojde si na svačinu a po chvíli se opět zapojí. Hlavní trenér Marek Hojný se na vás těší.

bor do školičky ročk 2014 - 2015

Hlavní nábor našeho klubu bude zaměřen na děti ve věku 5 až 6 let do našeho týmu fotbalové školičky. Trénovat plánujeme každé úterý a čtvrtek od 17:30 na Hřišti v Pacově pod hlavním trenérem Lukášem Daškem a bývalým slovenským reprezentantem Marošem Klimplem.

Snad nám situace dovolí a po prázdninách si na trávě společně zahrajeme a zakopeme. Těšíme se na všechny spoluhráče a spoluhráčky.

www.fkricansko.cz   www.fkradosovice.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena