FK Říčany

30. 10. 2015

sezóna 2015

Uplynulá sezóna 2014 - 2015 přinesla našemu fotbalovému klubu umístění na 3. místě A mužstva ve středočeské I. B třídě. Do sezóny vstoupilo mužstvo ve stejném složení jako na jaře, kdy jsme prohráli pouze dva zápasy. Trenérem mužstva je zkušený Zdeněk Andrlík a vedoucím mužstva Tomáš Hausenblas. Celou sezónu můžeme hodnotit pozitivně, neboť mužstvo se pohybuje v horních patrech tabulky s malou bodovou ztrátou na čelo tabulky a se šancí na postup do I. A třídy.

            Naše dorostenecká  družstva (starší a mladší dorost) hrají v této sezóně po mnoha letech krajský přebor Středočeského kraje a vedou si zatím velmi dobře. Doufáme, že většina našich letos končících dorostenců bude se stejným zaujetím pokračovat ve své hráčské kariéře i v dospělé kategorii, abychom si po dlouhých letech mohli v Říčanech říci, že máme postavené „áčko“ na vlastních odchovancích, a nemuseli mužstvo doplňovat z cizích zdrojů.  Trenéry jsou Jakub Mareš, Ondřej Čížek a Filip Gross a mužstvo se opět pohybuje na čelních místech tabulky.

            Starší a mladší žáci se letos v krajském přeboru opět vůbec neztratili, starší obsadili 6. místo a velký úspěch zaznamenali mladší žáci, kteří obsadili 2. místo. Mladší žáci tak opět prokázali svou příslušnost ke špičce krajského přeboru. Velký dík tak patří trenérům Milanu Šimůnkovi, Jaromíru Ferklovi a Janě Hronské.

             Starší přípravku vedl hráč Honza Sus. Naši nejmenší adepti fotbalu, které jsme rozdělili na dvě mužstva (mladší přípravka + školička), hrají pravidelně turnaje v rámci okresu Praha – východ. Obdivuhodnou a trpělivou práci zde odvádějí s našimi nejmenšími trenéři Jan Čábela, Martin Machota, Jan Mikulecký, vedoucí obou mužstev a samozřejmě rodiče, bez kterých by to v této kategorii opravdu nešlo. Na začátku každé sezóny pořádáme nábory mladých fotbalistů do nejmenších kategorií a zájem je opravdu nemalý.

            V roce 2015 se našemu klubu opět dostalo finanční podpory od Města Říčany, a tak jsme mohli z těchto prostředků opravit sklad (garáž) na našem stadionu.  Získali jsme také v tomto roce více prostředků z grantového fondu města na provozní náklady našeho klubu.  Věříme, že v dalších letech se bude tento trend větší finanční spoluúčasti města Říčany na provozu sportovních klubů, které obhospodařují majetek města, nadále zlepšovat.

            Závěrem svého příspěvku bych chtěl poděkovat nejen trenérům a vedoucím mužstev, ale i dalším funkcionářům a dobrovolníkům, kteří se starají o chod našeho klubu. Stejný dík patří rodičům, sponzorům, dárcům a všem lidem, kteří nám pomáhají, abychom v této složité době mohli dál rozvíjet letos již stočtrnáctiletou tradici FK Říčany.

                                                                                  Milan Čížek

                                                                             Předseda  FK  Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena