FK Říčany

1. 4. 2016

POJĎ HRÁT FOTBAL SE LVÍČATY!

Mají energie na rozdávání. Jsou k neutahání. Jsou jak pytel blech. Neposedí. Potřebovali by se nějak smysluplně vybít. Kdo? Děti. Už i pro ty nejmenší z nich má místní fotbalový oddíl FK Říčany svojí kategorii - fotbalovou školičku, do které se hlásí mladí talenti a talentky často většinou ještě školkou povinní, aby zde rozvinuli svůj talent a spolu s partou kamarádů vybili energii smyslupným způsobem.

Copak už tak malé děti dokáží hrát fotbal? Chápou taktiku? Znají vůbec fotbalovou terminologii? No, vysoký presink, taktiku ani rozdíl mezi hrou na tři a čtyři obránce sice nechápou. Když na ně budete volat, “nedrbej to”, „hraj to z první po lajně“ nebo „pojď na beka“, bude to mít podobný efekt jako pokyn v maďarštině. Ale že jde o děti, které si ještě pletou pravou s levou stranou a mají problém si samy zavázat tkaničky, to ještě neznamená, že nemají to hlavní - zápal, vášeň a nadšení. V téhle věkové kategorii jde vlastně jen o to, tuhle radost z pohybu a hry podchytit a rozvíjet. Naučit děti fungovat v kolektivu, kde jde o společný výsledek týmu, ne o spolek individualit, co „hrají na sebe“. Vnuknout jim potřebu respektování autorit - ať už v podobě trenérů nebo rozhodčích. Rozvinout jejich pohybově koordinační schopnosti dříve, než jejich chytrost a energii odsají počítače a chytré telefony… To jsou věci a principy, které se jim budou hodit, ať už se budou do budoucna věnovat čemukoliv, nejen fotbalu.

Fotbal se hraje v každém ročním období a za každého počasí. Naše školička kope s výjimkou letních prázdnin celý rok a z těch deseti měsíců je zhruba polovinu v hale a druhou polovinu venku - ať už na trávě nebo umělce. Poctivě trénujeme - 2x až 3x týdně a většinu víkendů máme zpestřenou turnaji nebo přáteláky. Můžeme se pochlubit spoustou vavřínů, diplomů, pohárů, ocenění… náš maskot Lvíček se prohýbá pod tíhou všech medailí, co jsme spolu vybojovali. Ale spíše než výčet takovýchto měřitelných úspěchů je pro nás důležité to sice neměřitelné, ale nejdůležitější - nadšení v dětských očích a neopakovatelná čistá dětská radost. Té se nám tu dostává tolik, že máme na rozdávání a rádi bychom se o ni podělili i s dalšími.

Pokud se k nám chceš přidat i ty, jsi kluk ročníku 2009 nebo mladší, či holka ročníku 2008 nebo mladší, na nic nečekej a přijď hrát fotbal se Lvíčaty! Veškeré info najdeš na našich stránkách www.fkricanyskolicka.webnode.cz nebo na telefonu 739 461 627 (Jana Hronská).

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena