FK ŘÍČANY

26. 8. 2016

Výborná sezona 2015-16

 Uplynulá sezona 2015/2016 se našemu fotbalovému klubu FK Říčany  velmi vydařila, neboť  se naše tři mužstva umístila na medailových příčkách tabulky.  „A“ mužstvo FK Říčany získalo v I.B třídě Středočeského kraje celkem 58 bodů  a vstřelilo 84 branek, což je nejvíce ze všech mužstev v  krajských soutěží dospělých a obsadilo celkově třetí místo, což znamená postup do I.A třídy Středočeského kraje. Naše mužstvo pod vedením trenéra Zdeňka Andrlíka předvádělo celou sezonu pěkný útočný fotbal, který se musel všem přítomným divákům líbit.  Nejvíce branek vstřelili útočníci Jan Sus a Jan Olah.  Věříme, že ve vyšší soutěži budeme hrát důstojnou roli.

Stejnou spokojenost máme také s naším starším dorostem, který po letním postupu do krajského přeboru hrál play-off o přeborníka kraje a nakonec skončil na třetím místě.  Na tomto mužstvu se projevuje dlouhodobá trenérská práce Jakuba Mareše a jeho spolupracovníků, kteří dostali tento tým na velmi dobrou úroveň. Také mužstvo mladšího dorostu, které je pravidelně doplňováno staršími žáky, obsadilo v krajském přeboru velmi pěkné 7. místo. Starší žáci se pod vedením Jaromíra Ferkla v krajském přeboru také neztratili a jejich 7. místo je také velmi pěkný výsledek, především s ohledem na budoucnost tohoto mužstva. Příjemným překvapením je ale 2. místo mladších žáků v krajském přeboru, kde trenér Jan Sus dokázal s velmi mladým mužstvem své kategorie dosáhnout tohoto vynikajícího úspěchu.

Chtěl bych také tímto poděkovat všem trenérům a vedoucím mužstev za obětavou práci, kterou odvádějí ve prospěch hráčů našeho klubu, aby se mohli neustále zlepšovat. Věřím, že letošní výborné výsledky mužstev budou pokračovat i v následujícím roce, abychom všichni z FK Říčany měli radost z předváděných výkonů. Chtěl bych také poděkovat za finanční podporu našemu klubu od Města Říčany, Krajského úřadu Středočeského kraje a dalších sponzorů a dárců.

                                                                       Milan Čížek,

                                                                 předseda  FK  Říčany

 

Trofeo D ´Italia  2016

 

FK Říčany se červnu 2016 zúčastnil mezinárodního fotbalového turnaje Trofeo D ´ITALIA 2016, který se uskutečnil v okolí  města Rimimi přímo u Jaderského moře. Náš klub reprezentovali hráči mladší a starší přípravky a  mladších žáků zúčastnilo 60 mužstev z celé Evropy (Itálie, San Marino, Německo, Rakousko atd.). Ve středu ve večerních hodinách jsme odjeli od sportovní haly v Říčanech autobusem na dalekou cestu do Itálie a v pátečních dopoledních hodinách jsme dorazili do místa turnaje. V pátek se odehrávali zápasy ve skupinách a v neděli se hráli rozhodující zápasy o umístění. Mladší žáci umístili na skvělém třetím místě a naši nejmladší hráči z přípravky srdnatě bojovali v zápase o 5.- 8.  místo. Pro všechny hráče FK Říčany to byla obrovská zkušenost, kterou získali v zápasech s evropskými mužstvy.

 

Naši mladí fotbalisté se zúčastnili kvalitního turnaje , kde zápolili s mladými fotbalisty z Evropy a velmi dobře reprezentovali Město Říčany v zahraničí. Chtěli bychom také poděkovat za fianční podporu od Města Říčany a od |Krajského úřadu Středočeského kraje.  Domníváme se, že naše účast na tomto turnaji byla velmi dobrou reprezentací města  Říčany, Středošeského kraje  a České republiky v Itálii.

 

                                                                      ing.Milan Čížek

                                                                         FK  Říčany, spolek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena