FK Říčany

6. 7. 2020

Co je nového v FK Říčany

JARNÍ BRIGÁDA FK ŘÍČANY

Začátkem května, jakmile polevila přísná bezpečnostní opatření, proběhla v našem areálu brigáda, jíž se účastnili nejen trenéři, ale také rodiče a přátelé našeho klubu. Cílem akce bylo nejen uklidit areál po vytouženém znovuzahájení tréninkové sezóny, ale hlavně pozvednout prostor tréninkového hřišťátka, které slouží nejen našim malým fotbalistům, ale také široké veřejnosti. Během prací bylo odstraněno staré, nevyhovující dřevěné hrazení, které bylo po letech již za hranicí svojí životnosti a už dávno neplnilo svoji funkci. O estetické a bezpečnostní stránce nemluvě. Pozornosti a péči se dočkal i trávník na hřišťátku, kde byl na poškozených místech položen travní koberec. V brzké budoucnosti by se hřišťátko mělo dočkat i nového oplocení a sítí. Všem zúčastněným velice děkujeme za pomoc a podporu, především našim šikovným tatínkům a budeme se těšit na další společnou akci.

 

PŘÍMĚSTSKÝ SPORTOVNÍ TÁBOR (NEJEN) PRO LVICE A LVÍČATA

Kam s dětmi v době dovolených a prázdnin? Na sportovní příměstský tábor fotbalové školičky FK Říčany. Dětem dát týden zajímavého primárně sportovního programu s kamarády a sobě ukrojit alespoň týden z břemene klády dvouměsíčních prázdnin.

O co přesně půjde? Zkušení, certifikovaní fotbaloví trenéři školičky FK Říčany - David a Karlos dali dohromady příměstský tábor, určený primárně pro nejmenší děti 4 - 7 let. Nejde o fotbalové soustředění, program bude pestřejší, ale stát bude na fotbalových základech. Specifika věkové kategorie „školičky“ je třeba znát. Vyžaduje trpělivost stejně jako odhad pro cvičení, která budou děti bavit, protože je zvládnou, ale zároveň je nebudou urážet triviálností provedení. Chce to z praxe vědět, co děti v tomto věku dokážou, abyste jim dokázali nastavit jejich „optimální výzvu“.

Každý den bude plný zábavy. Každý den se naučíme a objevíme něco nového. Dopoledne věnujeme fotbalovému tréninku, pohybovým hrám i soutěžím a koordinačnímu cvičení. A odpoledne si je doplníme i o věci navíc. Nemine nás lekce parkouru se zkušeným lektorem. Čeká nás bojovka a výlet do lesa se zkušeným učitelem lesní školky, abychom pro krásu fotbalového pažitu nezapomněli na krásu přírody okolo nás. Utužíme partu opékáním dobrot na ohni. Pozveme si míčového kouzelníka, aby nám pomohl poznat svět fotbalového freestylu. A na závěr přijde i kouzelník opravdový - králíci z klobouku, karty, fígle a finty sem a nuda zmizí mávnutím kouzelnické hůlky už nadobro.

Zázemí budeme mít v prostředí hlavního stadionu FK Říčany. Stravovat se budeme na zahrádce místní restaurace, kde si dáme dopolední i odpolední svačinu a kde nám budou vařit i obědy. Součástí trenérských licencí je i kurz první pomoci, ale na táboře budeme samozřejmě mít i certifikovaný zdravotní dozor pro případ jakéhokoliv úrazu. Vybavení bude zapotřebí obdobné jako na fotbalový trénink s pár věcmi navíc. Hodinový trénink a devítihodinový tábor přeci jen nějaký rozdíl bude. Platí zákaz jakékoliv elektroniky, OBZVLÁŠŤ mobilních telefonů.

Tábor pro Lvice a Lvíčata - příměststký tábor fotbalové školičky FK Říčany (bez spaní - ráno přivezeš / večer odvezeš)

KDY: 13. - 17. 7., 20. 7. - 24. 7. / 27. 7. - 31. 7. (5 dní)

KDE: Areál hlavního hřiště FK Říčany

KDO: Děti 4-7 let / trenéři školičky FK Říčany David a Karlos plus externí lektoři

PŘIHLÁŠKY / DALŠÍ INFO: 722 965 087 - David, 602 347 720 - Karlos

                                                                Karel Masopust

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena