FK Říčany

30. 5. 2022

Kluci, děkujeme!

V neděli 8. 5. proběhlo klíčové utkání krajského přeboru staršího dorostu mezi domácími FK Říčany a mužstvem Povltavská FA. Vítěz utkání se mohl probojovat do baráže o postup do Divize.

Minimálně dva týdny před utkáním započaly pečlivé přípravy na zápas i aktivizace příznivců říčanského fotbalu, včetně kampaně na sociálních sítích, která zvala fanoušky k návštěvě utkání. A Říčaňáci přání našich dorostenců vyslyšeli. Více než 400 diváků vytvořilo dlouho nevídanou atmosféru a ohlušujícím skandováním neúnavně hnalo naše fotbalisty do útoku. Přestože měli naši hráči více ze hry, větší držení míče a relativně dost brankových příležitostí – prostě byli fotbalově lepší, díky neproměněným šancím a nedůrazu v obranné činnosti při ojedinělých šancích soupeře nakonec prohráli konečným výsledkem 0:2.

Zklamání našich hráčů bylo obrovské. Po závěrečném hvizdu popadali na trávník a drželi si hlavu v rukou. Dokonce i pár slziček proběhlo. Prostě zmar, který fotbal i život občas přináší.

Přestože kluci prohráli a barážová utkání o postup do Divize si zahraje Povltavská, bylo bojovné utkání v nádherné fotbalové atmosféře skvělým zážitkem a zároveň velmi nadějným příslibem pro budoucnost říčanského fotbalu. A to jak v příští sezóně soutěže staršího dorostu, tak ve výhledu pro A-mužstvo dospělých.

Je třeba poděkovat. A to, jak našim dorostencům za dosud odehranou sezónu a srdce, které na hřišti nechali, tak i fanouškům, kteří si našli cestu na stadión a skvělým způsobem naše hráče podporovali. Děkujeme!

 

Tomáš Kořán

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena