FK Říčany

28. 8. 2022

Fotbalový sen Miroslava Šafaříka žije dál

Sen. To byl refrén fotbalové písně, která se v neděli 14. srpna nesla nad pažitem FK Říčany. V místním areálu se totiž již poosmnácté konal prestižní mládežnický fotbalový turnaj.

Splněný sen toho, na jehož počest se turnaj koná – Miroslava Šafaříka – je tréninkové centrum mládeže ACS na Strahově. Fotbalový sen více jak stopadesáti kluků, co tu běhali po hřišti, je nejspíše hlavně fotbalová kariéra v záři reflektorů. Lesk hvězd na fotbalovém nebi. Splněný sen – potkat se s domácí špičkou a potěrem ligových týmů to pak byl pro kluky z místního klubu FK Říčany.

Všem se 14.8. v Říčanech dostalo podmínek, jako by hráli to své vlastní finále MS. Pohár pro vítěze skoro stejně velký jako někteří účastníci. Cen více, než by jeden pobral. Vlající zástavy všech rytířů fotbalových trávníků. Vstup na kolbiště slavobránou za potlesku naplněných tribun Estádio de Říčany...

Soupeři jak v hlavním týmovém turnaji, tak v doprovodných turnajích individuálních o tituly krále klece v Soccer Cage (fotbalové kleci) a šéfa stolu v TeqBallu (nohejbal na stole) ze sebe navzájem dolovali to nejlepší, co v sobě v daný moment měli. A když už se zdálo, že není kde brát, do všech rezerv a ještě vyšších obrátek je dostávali freneticky povzbuzující fanouškovské kotle. Vymetené šibenice, góly do víka, pocem, kam deš... Technické finesy, nervy drásající penaltové rozstřely, gesta fair play. Kvidění bylo vše. Emoce plály, husí kůže zaručena.

A jelikož se vše obešlo bez zranění a přes pár mráčků na nebi i slziček na tváři se s medailí na krku zavěšenou zástupci FK Říčany a města Říčany Hanou Špačkovou a Tomášem Kořánem všichni rozcházeli spokojení a s úsměvem na tváři, povedlo se splnit i ten poslední sen dne. Sen pořadatelů o nové kapitole tradičního turnaje, který snese srovnání s jakýmkoliv špičkovým turnajem doma, či v zahraničí. O turnaji, kde si děti řeknou „to jsem ještě nezažil“.

Děkujeme za podporu Městu Říčany a všem, kdo nám turnaj pomohli připravit.

David Maryško

Foto: Josef Štěpán, www.josefstepan.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena