FK Říčany - sezona 2013

25. 11. 2013Uplynulá sezona 2013  přinesla našemu fotbalovému klubu bohužel sestup  „A“ mužstva ze středočeské I.A třídy. Jarní část sezony se zpočátku vyvíjela slibně, ale závěr soutěže nám přinesl pouhý zisk 2 bodů ze 6 utkání, a to na záchranu v soutěži nestačilo. Do nové sezony 2012-13 vstoupilo mužstvo ve velmi pozměněném složení, kdy několik starších hráčů odešlo na hostování do jiných klubů a do týmu byli zařazeni především mladí hráči z našeho béčka a dorostu. Trenérem mužstva  se stal Pavel Stibůrek  a vedoucím mužstva Tomáš Hausenblas. Podzimní sezonu  můžeme hodnotit pozitivně, neboť mužstvo po přestavbě kádru se pohybuje v horní polovině tabulky s malou bodovou ztrátou na čelo tabulky.

Naše dorostenecké  družstvo v I.A třídě sk.C Středočeského kraje, obsadilo velmi dobré čtvrté místo a doufáme, že většina letos  našich končících dorostenců bude se stejným zaujetím pokračovat ve své hráčské kariéře i v dospělé kategorii, abychom si po dlouhých letech mohli v Říčanech říci, že máme postavené „áčko“ na vlastních odchovancích a nemuseli mužstvo doplňovat z cizích zdrojů. Velké poděkování patří také trenérům Liboru Stárkovi a Tomáši Hausenblasovi, kteří mužstva ujali v průběhu sezony. Novými trenéry v podzimní části se stali Jakub Mareš, Ondřej Čížek a Filip Gross a mužstvo se opět pohybuje na čelních místech tabulky.

Starší a mladší žáci se letos v krajském přeboru vůbec neztratili a obsadili 9. resp. 6. místo ze šestnácti účastníků. Začátek soutěže byl pro starší  žáky horší, takže jejich umístění na 9. místě je velmi dobré a dalo by se říci, že sezona v krajském přeboru byla výborná. Mladší žáci také prokázali svou příslušnost ke  krajskému přeboru, kdy po těžkém začátku se v soutěži aklimatizovali a v dalším průběhu odehráli několik velmi pěkných zápasů. Podobně jako v dorostu patří velký dík trenérům Jakubu Marešovi, Ondřeji Čížkovi, Filipu Grossovi a Milanu Šimůnkovi za jejich práci a velkou trpělivost. Na podzim se trénování starších žáků ujali  Milan Šimůnek a Filip Ackermann a trenéry mladších žáků Jan Vosáhlo s Pavlem Pazdírkou.

Přípravka FK Říčany pod vedením Honzy Vosáhla měla také dobrou sezonu a obsadila 1. místo ve své skupině okresního přeboru Praha - východ a nakonec po vítězství v okresním finále Praha – východ se zúčastnili krajského finále starších přípravek. V podzimní sezoně vede starší přípravku hráč našeho áčka Honza Sus. Naši nejmenší adepti fotbalu, které jsme rozdělili na dvě mužstva (mladší přípravka + školička), hrají pravidelně turnaje v rámci okresu Praha – východ. Obdivuhodnou a trpělivou práci zde odvádějí s našimi nejmenšími trenéři Jan Čábela, Petr Dušek, Jaromír Ferkl, dále vedoucí obou mužstev Jana Rážová a Jana Hronská  a samozřejmě rodiče, bez kterých by to v této kategorii opravdu nešlo.    

V roce 2013 se našemu klubu opět dostalo větší podpory od Města Říčany, než tomu bylo v předchozím roce, a tak jsme mohli z těchto prostředků dobudovat dámské a pánské záchody  v tribuně stadionu. Získali jsme také v tomto roce více prostředků z grantového fondu města na provozní náklady našeho klubu. Věříme, že v dalších letech se bude tento trend větší finanční spoluúčasti města Říčany na provozu sportovních klubů, kteří obhospodařují majetek města, nadále zlepšovat.

Závěrem svého příspěvku bych chtěl poděkovat nejen trenérům a vedoucím mužstev, ale i dalším funkcionářům a dobrovolníkům, kteří se starají o chod našeho klubu. Stejný dík patří rodičům, sponzorům, dárcům  a všem lidem, kteří nám pomáhají, abychom v této složité době mohli dál rozvíjet letos již stodvanáctiletou tradici FK Říčany.

 

 Milan Čížek

 Předseda  FK  Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena