Floorball Academy

29. 2. 2020

Floorball Academy má za sebou v Říčanech první pololetí.
Na jaře a v létě chystá pro své členy spoustu akcí

Od začátku školního roku převzala nad florbalovým kroužkem v hale Na Fialce záštitu organizace Floorball Academy. Pro jeho účastníky od té doby nabízí i další možnosti rozvoje florbalových dovedností. Dovolte nám nyní naši organizaci v krátkosti představit.

Jsme parta mladých lidí, která chce učit děti sportovat už od první třídy. Všichni máme s florbalem zkušenosti jako hráči na různých úrovních a ty chceme předat nové generaci. Naším cílem je probudit v dětech lásku k florbalu a sportu obecně. Účastníky kroužků chceme rozvíjet i jako osobnosti a vést je k respektu ke druhým. V každém místě, kde působíme, chceme z malých florbalistů vybudovat přátelský kolektiv a pomoci jim nastavit hodnoty potřebné pro život. Mezi ně patří láska ke sportu, pracovitost, bojovnost, fair-play, cílevědomost nebo slušné chování. První kroužek jsme otevřeli v Psárech před třemi lety a postupně se rozšiřovali do dalších obcí jižně od Prahy, i do několika pražských škol, až na současný počet deseti kroužků. Pro členy akademie také pořádáme čtyři turnaje v rámci projektu Floorball Academy Tour ročně. Při nich v hale Na Fialce účastníci kroužků poměřují své schopnosti. Loni jsme také poprvé uspořádali Roadshow na náměstí v Jílovém u Prahy. Během ní se malí sportovci potkali s hráči nejvyšší české florbalové soutěže a zahráli si turnaj pod otevřeným nebem.

Už teď máme naplánované turnaje do konce sezóny, první z nich proběhne už v sobotu 21. 3. Chystáme se zopakovat i loni úspěšnou Roadshow, která se uskuteční 13. 6. v Průhonicích, a chybět nebudou ani každoroční letní kempy. První turnus proběhne od 13. do 17. července, druhý potom o týden později od 20. do 24. července. Stále také přijímáme nové členy Akademie. V Říčanech trénujeme ve třech věkových kategoriích každé pondělí od 14 do 17 hodin. Neváhejte a přijďte se podívat na ukázkovou hodinu. Podrobnější informace naleznete na webu www.floorballacademy.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena