Floorball Academy

1. 11. 2020

Floorball Academy umožníme
dětem pohyb

Ve Floorball Academy uděláme vše proto, abychom umožnili dětem pohyb,” říká manažer projektu Daniel Menhart

Dnešní doba pro jeho organizaci není lehká. Daniel Menhart je manažerem projektu Floorball Academy a společně se svými kolegy trenéry připravuje pro více než stovku holek a kluků z Říčan a dalších obcí v okolí Prahy obecně sportovní a florbalové tréninky, turnaje, kempy i další akce.

Danieli, jaké to je plánovat sezonu v dnešní nejisté době?

Je to hodně těžké, museli jsme přerušit tréninky a zrušit akce plánované na podzim. Také nám ubylo dětí, protože se hodně rodičů bojí přihlásit svou ratolest na sportovní kroužek. I tak ale děláme vše, abychom prožili pěknou sezónu plnou sportu a dětské radosti.

Jak prožíváte přerušení sezóny?

Nezahálíme a snažíme se připravovat na různé varianty. Pokud vláda povolí scházet se třeba v menším počtu, tak jsme připraveni tréninkové skupiny rozdělit. Pracujeme i s variantou, že se bude možné organizovaně potkávat jen venku. Pokud by to tak bylo, zkusíme dětem nabídnout různé venkovní hry nebo výlety a procházky. Jakmile to bude možné, tréninky znovu spustíme v běžném režimu. O všem aktuálně informujeme na našich stránkách www.floorballacademy.cz.

Proč by rodiče měli své děti přihlásit do Floorball Academy i v téhle době?

Především si myslíme, že pohyb, kterého je na každém tréninku vždy plno, je tou nejlepší prevencí nejen proti koronaviru, ale i proti dalším nemocem. V tom s námi souhlasí i odborníci ze Státního zdravotnického ústavu. Na trénincích si také holky a kluci užijí spoustu zábavy a odreagují se od všech zpráv o koronaviru. A ne nadarmo se říká: „Veselá mysl, půl zdraví.”

Mohou vám v dnešní době nějak pomoci rodiče vašich členů nebo další obyvatelé města?

Nejvíce nám pomůže, když nám dáte důvěru a přihlásíte své děti na tréninky Floorball Academy. V Říčanech tréninky obvykle probíhají ve třech věkových kategoriích ve sportovní hale Na Fialce v pondělí mezi 14:00 a 17:00. Ve středu potom nabízíme všesportovní přípravku GYM Academy. Přihlášení na všechny tréninky je možné na našem webu www.floorballacademy.cz.

Vítek Voltr, Floorball Academy

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena