Floorball Academy

4. 4. 2021

Hostem Floorball Academy byl jeden z nejvýznamnějších mládežnických fotbalových trenérů v Česku Antonín Barák starší

Většina akcí Floorball Academy je z důvodu koronaviru pozastavena. Jedna ale na začátku března přeci jen proběhnout mohla. Byl jí on-line seminář na téma „Cesta mladého sportovce” s Antonínem Barákem starším. Ten v současnosti pracuje jako sportovní koordinátor mládeže FK Dukla Praha a je spoluzakladatelem programu Trenéři ve škole, jehož cílem je probudit v dětech chuť sportovat. Jeho synem je úspěšný fotbalový reprezentant Antonín Barák mladší, který v současné době působí v nejvyšší italské lize.

Antonín Barák, který je rovněž bývalým vedoucím úseku talentované mládeže FAČR a má i bohaté pedagogické zkušenosti, s účastníky sdílel svůj pohled na sportování dětí, odpověděl na mnohé z jejich dotazů a dostalo se i na povídání o pohybu v současné složité situaci.

„Myslím, že seminář se opravdu povedl. Od rodičů, trenérů, učitelů a ostatních účastníků máme samé pozitivní ohlasy. Antonín Barák je opravdu inspirativní osobnost a jsme moc rádi, že naše pozvání přijal. Ačkoliv vše proběhlo on-line formou, dokázal na ostatní přenést své nadšení pro sport a pohyb,” řekl po skončení semináře manažer Floorball Academy Daniel Menhart.

Seminář byl součástí projektu Edu Academy. V rámci něj chceme v této nelehké době dát možnost našim členům, jejich rodičům, učitelům a trenérům vzdělávat se a přemýšlet o vývoji a psychologii malých sportovců. Už nyní chystáme další semináře se zajímavými hosty. Věříme, že právě toto období je časem, kdy je možné investovat více času do sebevzdělávání a rozvoje.

Nezahálíme ale ani v dalších aktivitách. Nadále pro všechny naše členy připravujeme on-line tréninky, videotréninky, domácí dovednostní soutěže i další možnosti individuálního tréninku. Nejvíce se ale všichni těšíme na prázdniny. Věříme, že během nich budou moci proběhnout naše příměstské kempy i kempy se spaním. Všichni bychom to už potřebovali. Více o nich se dočtete na našem webu https://floorballacademy.cz/kempy/. Místa se už pomalu plní, tak s přihlášením neváhejte.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena