Florbalové úspěchy

27. 11. 2015

FBC Říčany

Sezóna se říčanským florbalistům zatím vyvíjí velmi slibně. Vezměme to popořádku od nejmladších soutěžních týmů.

Elévové – v této kategorii máme 2 týmy. Zkušenější Bílí postoupili již do nejvyššího koše ve své kategorii a řadí se tak mezi 6 nejlepších týmů oblasti Praha a Středočeský kraj, což je obrovský úspěch. Modří se nenechávají zahanbit a na posledním turnaji si zajistili postup do 4. výkonnostního koše.

Mladší žáci – i v této kategorii máme dvojí zastoupení. Bílí ze svých dosavadních třech turnajů v této sezóně dvakrát slavili postup do vyššího koše a nyní hrají již ve 3. výkonnostním koši, což je stejně jako u Elévů nejvyšší postavení této kategorie v historii klubu! Modří hrají se střídavými úspěchy a drží si postavení ze začátku sezóny.

Starší žáci – tuto kategorii zatím provází smůla, dvakrát ze tří turnajů se probojovali po výborných výkonech ve skupině do finále, ale tam klíčový zápas nezvládnou a tak stále na postup do vyššího koše čekají. Držíme palce, ať se to povede již příště. Výkony na to mají.

Dorost – tato soutěž se již hraje systémem dlouhodobé soutěže. Dorostenci mají zatím kolísavé výkony, z 5 zápasů zaznamenali 3 vítězství a 2 těsné porážky o gól, byť v obou těchto zápasech vedli, ale ve třetí třetině vedení vždy ztratili. Potěšili posledním zápasem na půdě Benešova, který porazili 5:2. V prozatímní tabulce jim patří 5. Místo s minimálním odstupem na první místo a stále věříme, že zabojují o postup. Platí zde totéž co u starších žáků, výkonnostně na to mají, jen musí udržet koncentraci po celou dobu zápasu.

Muži - tým zatím nad očekávání překvapuje a zůstává v soutěži jako jediný neporažen! Ve svých šesti zápasech nastřílel soupeři 49 branek, z toho ve většině zápasů naprosto dominoval a po zásluze vede ligu s náskokem tří bodů.  Nejproduktivnějším hráčem našeho týmu a zároveň druhým mužem celé soutěže je s 18 body Jan „Číča“ Mikeš.

Rádi bychom poděkovali všem podporovatelům a sponzorům za přízeň v roce 2015, zejména městu Říčany za příspěvek na provoz našeho klubu i na soustředění v Nové Včelnici. Věříme v úspěšnou spolupráci se všemi i v roce 2016.

Nově komunikujeme s fanoušky na sociální síti Facebook (facebook.com/florbalricany), kde aktuálně zveřejnujeme fotky, videa, články a další aktuality a informace zápasech a akcích klubu. 

FBC Říčany

Lukáš Recht a Jiří Pros

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena