Florbalový klub Říčany

29. 5. 2015

Dvakrát stříbrná florbalová radost

 

Po roce jsme se opět vrátili na českobudějovický mezinárodní Innebandy cup, na kterém v loňském roce vybojovala přípravka florbalistů FBC Říčany skvělé a nečekané druhé místo.

Letos jsme do bojů vyslali hned 2 týmy – Elévy (kluci ročníků 2004 a 2005), tvořené převážně loni úspěšnými přípravkáři a nově budovaný tým přípravky (ročníky 2006 a mladší), pro který to byla první velká turnajová zkušenost.

Přípravka

Do turnaje jsme vstupovali s tím, aby se kluci herně otrkali a získali cenné zkušenosti. Opravdu jsme nemysleli na přední umístění. Los nám přál a první dva zápasy jsme hráli proti slabším soupeřům, se kterými jsme si poradili, když jsme každému z nich vsítili 3 branky, přičemž sami jsme inkasovali v obou zápasech jen jednou. Ve třetím utkání nás čekal největší favorit turnaje z Kaplice. Přes bojovný výkon jsme prohráli 6:2 a tak nás těšilo alespoň to, že jsme soupeři dali první 2 branky na turnaji. Kluci se ale lepšili zápas od zápasu a mnohdy nás překvapili krásnými kombinacemi. Zvyšující se sebevědomí potvrdili i v dalším zápase, kdy porazili obhájce loňského prvenství tým Malonty A. V posledním utkání prvního dne kluci porazili domácí tým Českých Budějovic a průběžně drželi druhé místo, což pro nás bylo obrovským překvapením. Ale nutno podotknout, že si to plně zasloužili. Druhý den jsme v úvodních zápasech potvrzovali výsledky prvního dne. Vrcholem celého turnaje přípravek bylo zcela jistě naše druhé utkání s Kaplicí. Začátek se podobal sobotnímu utkání až do stavu 1:4 ve prospěch Kaplice. V tu chvíli kluci za mohutného povzbuzování přítomných rodičů, ale i ostatních týmů, zaveleli k úžasnému obratu a utkání dotáhli k remíze 4:4. Fantastický výkon a obrovská radost.

I přes drobné zaváhání v dalším utkání jsme uhájili fantastické druhé místo v turnaji. Radost z předvedené hry a skvělého výsledku umocnili pamětní medaile, pohár a dárková taška pro každého hráče, ale i krásný a hlavně výborný dort. Gratulujeme kluci a jen tak dál!

Elévové

12 vyrovnaných mužstev včetně 3 zahraničních čekalo na naše kluky v kategorii elévů. Úvod byl nad očekávání slibný, po výhře nad Herbadentem 3:1, Strakonicemi 7:0, domácím Meťákem České Budějovice 5:2 a Jindřichovým Hradcem 7:3 nás čekali němečtí kluci z UHC Stern Mnichov, jednoho z největších klubů v Bavorsku. Neúnavným napadáním naši kluci donutili německého soupeře k častým chybám, které využili ke krásným gólům. Překvapivě hladká výhra 7:1 nás posunula do finálové skupiny o 1.- 4. místo spolu s Jihlavou, Týnem nad Vltavou a nakonec i s UHC Stern Mnichov. Tam už byly zápasy hodně vyrovnané. Po vydřeném vítězství 4:1 nad Jihlavou naši poprvé narazili. Družstvo z Týna nad Vltavou je překvapilo svojí obrannou hrou v čele s výborným brankářem a kluci se za celý zápas nedokázali prosadit. Naopak nešťastně inkasovali a nakonec prohráli 0:3. V posledním zápase opět proti UHC Stern Mnichov, které ale už bylo daleko vyrovnanější, se klukům podařilo soupeře i podruhé přehrát (3:0) a získat tak stříbrné medaile. Nutno všechny kluky opravdu pochválit za příkladnou bojovnost s jakou se pouštěli do každého zápasu. Pohár za 2.místo si opravdu zasloužíte! Pochvala také patří organizátorům, kteří turnaj rok od roku připravují. Děkujeme!!

 

 

Starší a mladší žáci v Kralupech
V sobotu 3. a v neděli 10. května jsme se rozjeli na turnaj Kralupy Open 2015, aby si kluci zahráli i s jinými soupeři, než se kterými se potkáváme v běžné soutěži. V celodenním turnaji 10 týmů obsadili starší žáci osmé místo a mladší žáci zůstali těsně pod stupni vítězů, když skončili čtvrtí!

 

Trenéři FBC Říčany, www.fbcricany.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena